Να σταματήσει τώρα η σφαγή και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

-Δευτέρα 13/5 ολονύχτια διαμαρτυρία στις 8μμ στο Σύνταγμα

-Τετάρτη 15/5 στις 6.30μμ στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία μέρα επετείου της Νάκμπα (όπως ονομάζεται η «Έξοδος» από τα εδάφη τους εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων το 1948) 

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ και η στρατιωτική του μηχανή κλιμάκωσαν προχθές την επίθεση τους κατά του παλαιστινιακού λαού στην Γάζα, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στην περιοχή της Ράφα.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει καθημερινά την πολύπαθη Ράφα προκαλώντας εκατόμβη  νεκρών, ενώ το κλείσιμο στο Κερέμ Σαλόμ «σφραγίζει» και διακόπτει κάθε πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους αμάχους που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Οι καθημερινές διακηρύξεις για ευρεία έκτασης στρατιωτική επίθεση κατά της Ράφα δείχνουν ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στο τελειωτικό χτύπημα των Παλαιστινίων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπλέκει τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάνει πλάτες στο κράτος του Ισραήλ, έχοντας συνεργούς στο έγκλημα που διεξάγεται τα κόμματα που υμνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα Έλληνες στρατιωτικοί έχουν σταλθεί να πολεμήσουν εκτός συνόρων, στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και του ναυτιλιακού κεφαλαίου.

Απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα και τα φρικιαστικά εγκλήματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, οι λαοί οικοδομούν σε διεθνές επίπεδο μέτωπο αλληλεγγύης στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Χιλιάδες κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο  καταγγέλλουν την σφαγή και το αιματοκύλισμα στην Γάζα. Φοιτητές, νέοι και νέες έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις Η.Π.Α, την Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Αυστραλία σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Απέναντί τους έχουν τις κυβερνήσεις, τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, δυνάμεις καταστολής και ακροδεξιές ομάδες που υποστηρίζουν τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

Η παγκόσμια αυτή αλληλεγγύη που καθημερινά δυναμώνει, διευρύνεται και γίνεται πιο μαζική, δείχνει ότι οι λαοί βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ ο παλαιστινιακός λαός έχει την ανάγκη να εκφράσουμε πιο δυνατά και μαζικά την αλληλεγγύη μας. Για να σωθούν τα παιδιά, η ανθρωπιά και η ελπίδα:

  • Να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι μαζικές καθημερινές δολοφονίες.
  • Να αξιώσουμε να ανοίξουν όλα τα περάσματα για την ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Να βροντοφωνάξουμε να τερματιστεί η σφαγή- γενοκτονία στην Γάζα, να αποχωρήσουν από όλη την παλαιστινιακή γη οι ισραηλινοί κατακτητές.
  • Ναεπιβάλουμε στην ελληνική κυβέρνηση σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
  • Nα επιστρέψει στην χώρα μας από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή -Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα
  • Λεφτά για παιδεία/υγεία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων.
  • Κλείσιμο όλων των αμερικανικών βάσεων στην χώρα μας.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού.

-Δευτέρα 13/5 ολονύχτια διαμαρτυρία στις 8μμ στο Σύνταγμα

Τετάρτη 15/5, στις 18:30μμ πλ. Ελευθερίας και πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Δείχνουμε όλοι – όλες την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.