ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΙΜΩΧΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ 9ου και 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 2 μ.μ. (Φαβιέρου 30, Αθήνα, Στάση Μετρό Μεταξουργειου)

Η καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής είναι μια κατάκτηση για τη δημόσια εκπαίδευση και τις γενιές που έρχονται. Οι αγώνες και η αγωνία όλων μας στρέφεται στην υλοποίησή της με τους καλύτερους δυνατούς όρους, έτσι ώστε να επιτύχει τους στόχους για τους οποίους καθιερώθηκε.

Στο σχολικό συγκρότημα όμως των οδών Θεσσαλονίκης, Ψαρρών, Σαλαμίνος και Αγίου Δημητρίου, η κοινή υπουργική απόφαση της 8/8/2019 παραβλέπει τις ρεαλιστικές δυνατότητες για την αξιοπρεπή εφαρμογή του μέτρου. Σε ένα χώρο που φιλοξενεί ήδη υπερβολικά μεγάλο μαθητικό πληθυσμό αποφασίστηκε να τοποθετηθούν δύο ακόμη αίθουσες για να στεγάσουν δύο τμήματα νηπιαγωγείου. Η έλλειψη άνεσης, η αίσθηση ασφυξίας, το χάος κατά την προσέλευση και κυρίως κατά την αποχώρηση των 650 περίπου μαθητών και ο διαρκής θόρυβος που δυσχεραίνει την μαθησιακή διαδικασία θα ενταθούν.

Η λύση στο πρόβλημα είναι εύκολη και ρεαλιστική. Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως το κοντινό οικόπεδο της οδού Σαλαμίνος για να στεγάσει με τον καλύτερο τρόπο τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τμημάτων νηπιαγωγείου. Άλλωστε γι’ αυτό το σκοπό αποκτήθηκε από το ελληνικό δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική καθημερινότητα στο σχολικό μας συγκρότημα.

Διεκδικούμε την καλύτερη δυνατή στέγαση για τους μαθητές των νηπιαγωγείων μας στο οικόπεδο της οδού Σαλαμίνος, την αξιοπρεπή εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, την αποσυμφόρηση του σχολικού συγκροτήματος μας.

Καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 2 μ.μ. (Φαβιέρου 30, Αθήνα, Στάση Μετρό Μεταξουργείου).

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.