ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες/φοι,

με φαστ τρακ διαδικασίες, το Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε το ΥΠΑΙΘΑ,  έκρινε παράνομη  την   Απεργία-Αποχή των εκπαιδευτικών από την ατομική αξιολόγηση,  την οποία είχαν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Η απεργία κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική. Το δικαστήριο απαγορεύει τη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής και κηρύσσει την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή, που σημαίνει ότι είναι άμεσα εκτελεστή ακόμα κι αν οι ομοσπονδίες υποβάλλουν έφεση κατά της απόφασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  1. Η Απεργία -Αποχή είναι ακόμη σε ισχύ μέχρι να επιδοθεί επισήμως στις ομοσπονδίες η απόφαση του δικαστηρίου. Με δεδομένο ότι στην χθεσινή 24ωρη απεργία συμμετείχαν κι οι δικαστικοί επιμελητές, η απόφαση αναμένετε να επιδοθεί ως σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι. Ως τότε είμαστε απολύτως νόμιμοι να επικαλούμαστε την συμμετοχή μας στην Απεργία- Αποχή.
  2. Σε κάθε περίπτωση οι στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για τις περιπτώσεις που οι αξιολογητές επιχειρούν να μπουν στις τάξεις μας, είναι σε ισχύ. Δεν έχουν κριθεί παράνομες αφού δεν προσέφυγε εναντίον τους το ΥΠΑΙΘΑ. Δείτε εδώ την απόφαση της ΔΟΕ για τον Μάρτιο.

Επομένως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε- εφόσον υπάρξει ανάγκη- στο μεταβατικό στάδιο μέχρι να επαναπροκηρυχθεί η Απερία-Αποχή.

Ήδη το Δ.Σ. της ΔΟΕ κατέθεσε αίτημα προς την Εκτελεστική Γραμματεία  της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από τις διαδικασίες  της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους απεργούς εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Δείτε εδώ το αίτημα της ΔΟΕ προς την ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία  της ΑΔΕΔΥ αποδέχτηκε ομόφωνα το αίτημα της ΔΟΕ και ετοιμάζεται με την νομική της σύμβουλο να εκκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για εκ νέου προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής το εξώδικο της οποίας κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη 29/2 και μας καλύπτει πλήρως. Δείτε το εξώδικο της ΑΔΕΔΥ στο τέλος της ανάρτησης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και των προθεσμιών που προβλέπονται – η απεργία μπαίνει σε ισχύ 4 ήμερες μετά την επίδοση του εξκώδικού- από την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει οι συνάδελφοι στα σχολεία να ξεκινήσουν να υπογράφουν τη νέα δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή που θα μας κοινοποιηθεί από την ΑΔΕΔΥ μέσω της ΔΟΕ. Η νέα δήλωση όπως και η προηγούμενη θα πρέπει να κατατίθεται στο αρχείο του σχολείου και να λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου. Θα ακολουθήσουν άμεσα νέες οδηγίες. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε με το Δ.Σ. του συλλόγου

Συναδέλφισσες/φοι,

Προχωράμε αποφασιστικά στην υλοποίηση της απεργίας αποχής που ήδη έχει αποφασιστεί να κηρυχθεί από τη ΑΔΕΔΥ. Βήμα- βήμα, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο τον συνάδελφο δίνουμε την μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για την υπεράσπιση της παιδαγωγικής αυτονομίας και ελευθερίας των εκπαιδευτικών.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!