ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος
www.goneis.org. E-mail: omosp.goneon.attikis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών! Καταδικάζουμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με βάση την οποία κινείται νομικά, διοικητικά, αυταρχικά απέναντι στον αγώνα τους ενάντια στην “αξιολόγηση” απειλώντας με διώξεις και καθαιρέσεις τους διευθυντές που αντιστέκονται σε αυτή και βγάζοντας παράνομες τις απεργίες τους.
Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης δεν αφορούν τη βελτίωση του σημερινού σχολείου όσο και να επιλέγονται εύηχες λέξεις όπως η “αξιολόγηση”.
Δεν αφορούν τη στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών από τις συνέπειες των δύο χρόνων της πανδημίας όπως όλοι οι ειδικοί βάζουν στο κάδρο της συζήτησης αυτήν την περίοδο και την επίδραση τους σε γνωστικό και ψυχικό επίπεδο στα παιδιά.
Δεν αφορούν την ενίσχυση με υποδομές και μέσα των σχολείων για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Δεν αφορούν την κάλυψή όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, τμημάτων ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, τμημάτων ΖΕΠ, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
Τα κριτήρια της “αξιολόγησης” του υπουργείου δεν αφορούν τα παραπάνω.
Αλλά το πώς οι εκπαιδευτικοί θα συμμορφωθούν στις οδηγίες του υπουργείου που λένε “να βγει η ύλη” και όποιος κατάλαβε κατάλαβε, να αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί μαθήματα και ειδικότητες άσχετα με το αντικείμενο τους, να ψάχνουν για χορηγούς επειδή το υπουργείο δε χρηματοδοτεί για σύγχρονα μέσα και υποδομές, να στέκονται εχθρικά απέναντι σε όποιον αγωνίζεται κηρύσσοντας παράνομη κάθε συλλογική αγωνιστική απόφαση.
Πόσο σχέση έχουν όλα αυτά με τις ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών μας;
Είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών που στήριξαν τα παιδιά μας τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που χάρη στη δική τους προσπάθεια δεν έχασαν την επαφή με το σχολείο!
Που είναι διπλά στα παιδιά μας μεγάλο μέρος της ημέρας και αποτελούν σοβαροί παράγοντες της ανάπτυξης και της διαπαιδαγώγησης τους.
Που κινδυνεύουν πολλές φορές μαζί με τους μαθητές μέσα σε ασυντήρητα σχολικά κτίρια.
Οι εκπαιδευτικοί δίνουν σήμερα έναν αγώνα όχι για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα όπως τους συκοφαντεί το υπουργείο αλλά για να μπορεί το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί που το στηρίζουν να έχουν τα εφόδια να βοηθούν ολόπλευρα τα παιδιά μας.
Για αυτό στεκόμαστε δίπλα τους.

Ο αγώνας τους για τη μόρφωση των παιδιών είναι και δικός μας αγώνας!

Το ΔΣ
17/4/2024