ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

Όλοι/ Όλες στις Κινητοποιήσεις: Δευτέρα 11/9 στις 12:00 έξω από την Oil One, Πέμπτη 14/9 στις 7:30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας στις εγκαταστάσεις της Oil One.

Συναδέλφισσες/φοι,

Οι πόλεις δεν φτιάχνονται στην τύχη. Τις φτιάχνουν οι άνθρωποι. Όχι όμως όλοι οι άνθρωποι. Τις φτιάχνουν οι άνθρωποι που ονειρεύονται και παλεύουν για να δώσουν ζωή στο όνειρό τους.

Κάποιοι ονειρεύονται φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, λεφτά, λεφτά κι άλλα λεφτά.

Για να ζωντανέψει το όνειρό τους δεν νοιάζονται για τον βρόμικο αέρα που αναπνέουμε, για το βενζόλιο και τις άλλες χημικές ενώσεις που σκορπάνε στην ατμόσφαιρα. Ούτε σκοτίζονται για τα μικροσωματίδια που το τσιμέντο τους αφήνει στα πνευμόνια μας.  Όταν μπορούν, φτιάχνουν πόλεις για πολίτες β’ κατηγορίας. Αρκεί να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Κάποιοι άλλοι ονειρευόμαστε καθαρό αέρα, ανοιχτά παράθυρα, μια πόλη που παλεύει ενάντια στον καρκίνο και τις ασθένειες του αναπνευστικού, απομακρύνοντας τις πηγές του κακού. Ονειρευόμαστε  μυρωδιές θαλασσινού αέρα, μια βόλτα στη θάλασσα που να την σηκώνει άνετα η τσέπη μας και δεν θα την διακόπτει η συχνή, ανυπόφορη και επικίνδυνη βρόμα από τα διπλανά καζάνια. Θέλουμε ένα μεγάλο πάρκο δίπλα στις γειτονιές μας, ικανό να φιλοξενήσει όλους εμάς και τους επισκέπτες μας.

Για να ζωντανέψει το δικό μας όνειρο, πρέπει:

  •  να διώξουμε τα καζάνια της OilOne μακριά από κατοικημένες γειτονιές,
  •  να σταματήσουμε το νέο Master Plan της Cosco,
  •  να πάρουμε τα παρατημένα καζάνια των ΕΛΠΕ, για να μη ζωντανέψει κι αυτός ο εφιάλτης,
  •  να απομακρύνουμε τις δραστηριότητες συσκευασίας τσιμέντου της Lafarge και να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα 560 από το σύνολο των 640 στρεμμάτων της παλιάς βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.
  •  να αποτρέψουμε την κατασκευή νέου λιμανιού στην Πειραϊκή και την παραχώρηση στρατιωτικού́ χώρου στο Κερατσίνι για τα logistics του Αμερικάνικου Στόλου.
  •  να διεκδικήσουμε να  μην αλλάξει ο συντελεστής δόμησης στην περιοχή́, ώστε να  μην χτιστούν τα μεγαθήρια των 22 μέτρων που σχεδιάζουν, και μεταξύ των άλλων αποκόβουν τους κατοίκους από την πρόσβαση στη θάλασσα.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να κόψουμε μέρος από τα κέρδη κάποιων επιχειρηματιών. Όχι να κόψουμε μεροκάματα ή δουλειές, αφού πρόκειται για επιχειρήσεις με ελάχιστους εργαζόμενους, ο τόπος εργασίας των οποίων μονάχα θα απομακρυνθεί.

Στο παρελθόν οι άνθρωποι στις γειτονιές μας, κατόρθωσαν μερικές φορές να επιβάλλουν τα όνειρά τους. Τότε που έδιωξαν τη χαβούζα. Τότε που έκλεισαν τη ΔΕΗ. Τότε που κέρδισαν το ένα παρκάκι και την άλλη πλατεία. Σήμερα είναι η σειρά μας. Να δυναμώσουμε τη θέλησή μας. Να την  επιβάλουμε.

Ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα κάνουμε τον τόπο μας παράδεισο. Ένα κομμάτι μιας μεγαλούπολης είναι. Ξέρουμε όμως επίσης ότι όλοι μαζί μπορούμε τώρα να φέρουμε αυτή την πόλη στα μέτρα μιας καλύτερης για όλους μας ζωής.

Οφείλουμε στα παιδιά μας να αντιδράσουμε και καλούμε τους κατοίκους τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί μέρα του αγιασμού στα σχολεία μας να κατευθυνθούμε έξω από την Oil One δηλώνοντας την απαίτησή μας για μετεγκατάσταση του εργοστασίου που λειτουργεί δίπλα στα σπίτια και στα σχολεία μας.

Επίσης την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. καλούμε τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και πορεία από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας στις εγκαταστάσεις της Oil One.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση μετεγκατάσταση της OilOne και της Lafarge.
  • Απόδοση των καζανιών των ΕΛΠΕ και των υπόλοιπων από τα 640 στρέμματα στο λαό της περιοχής.
  • Όχι στο φαραωνικό masterplan της Cosco.
  • Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.