ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης και άρα υποβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του, με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδικό πληθυσμό. Με την πανδημία να καλπάζει, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ένα από τα τρία αμιγώς Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής που εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και χωρίς ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προχωρά μέσα σε μια νύχτα στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου δημιουργώντας ένα εκρηκτικό ασφυκτικό κλίμα στην αντιμετώπιση παιδιατρικών ασθενών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων επιλέγει εν μέσω πανδημίας να βάλει οριστικά λουκέτο στη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, σπρώχνοντας πολλές οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα. Αντί να επιτάξει υπηρεσίες των μεγάλων παιδιατρικών ιδιωτικών νοσοκομείων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες σε νοσηλείες και εμβολιασμούς, κλείνει ένα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Ο γονέας έχει πλέον δύο επιλογές. Ή θα περιμένει στην αναμονή των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων του κέντρου έως και 8 ώρες ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία παρεμπιπτόντως δε δέχονται περιστατικά Covid.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταδικάζει την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης ως  παράνομης και καταχρηστικής από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε τη κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας επικαλούμενοι προκλητικά τις ανάγκες της πανδημία. Είναι  απαράδεχτη η αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υείας προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και επιβεβαιώνει για ακομη μια φορά  ότι η κυβέρνηση έχει στόχο με αυταρχικό τρόπο να ποινικοποιεί τους αγώνες μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και συνολικά των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης . Ο αγώνας τους μας αφορά όλους.

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει το «Παίδων Πεντέλης»- επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν

Επαρκής στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με όλα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση, στη μάχη της πανδημίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.