ΟΧΙ στον ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! ΟΧΙ στις ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, τις ΠΟΙΝΕΣ, τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ και τη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση των σωματείων την Τρίτη 15/12, στις 12 μ.μ. στην Κλαυθμώνος και την παράσταση διαμαρτυρίας της Δ.Ο.Ε. στη Βουλή  την ίδια ώρα

Η κυβέρνηση σταθερά και προκλητικά υλοποιεί όλη την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της μέσα στην πανδημία και τη 2η καραντίνα. Τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και την άγρια καταστολή και αστυνομοκρατία, ακολουθεί ο νέος αντικοινωνικός προϋπολογισμός, ο οποίος προβλέπει νέες μεγάλες μειώσεις κοινωνικών δαπανών. Τα κρατικά κονδύλια για τη Δημόσια Υγεία, που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, περικόπτονται κατά 572εκ ευρώ! Οι δαπάνες για την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση καταβυθίζονται κι άλλο με περικοπές 2.2δις ευρώ. Φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις, τα επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία, νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι δαπάνες για τη Δημόσια Εκπαίδευση δέχονται νέα μείωση 1,17%  από πέρυσι. Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να ενισχύσει τα Δημόσια Σχολεία με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με περισσότερα τμήματα και λιγότερα παιδιά στις αίθουσες.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αυξάνει ιλιγγιωδώς (62%)τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και με μοχλό τη διαβόητη “έκθεση Πισσαρίδη”, ένα μνημείο νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία προβλέποντας κάθε είδους φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγεί η κερδοφορία τους.

Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική, γιατί επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία οδηγώντας τες στην διάλυση. Μετά τις κινητοποιήσεις για τα δημοκρατικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα στις 17, τις 26 Νοέμβρη και τις 6 Δεκέμβρη, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Συμμετέχουμε με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Π.Ε., τους υγειονομικούς και άλλα σωματεία στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12μ.μ., και την παράσταση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στη Βουλή  την ίδια ώρα. όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις πανελλαδικά!

  • ΟΧΙ στον νέο βαρύ αντιλαϊκό προϋπολογισμό!
  • Αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία του λαού μας και όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά!
  • Να στηριχθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως προτείνουν τα σωματεία στην υγεία, για τις κατεπείγουσες ανάγκες της πανδημίας.
  • Να αποσυρθεί το διαλυτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  • ΟΧΙ στις τηλε-απουσίες, την τηλε-ύλη και την τηλε-βαθμολόγηση των μαθητών!
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις, οι ποινές, τα πρόστιμα, η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή.