ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Στις 19 ΜΑΡΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλατεία Ομονοίας 3μ.μ., Πλατεία Βικτωρίας 2μ.μ.

Το Σάββατο 19 Μάρτη 2022 διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της φτώχειας και του πολέμου. Διεκδικούμε λεφτά για στέγαση, υγεία και παιδεία αντί για εξοπλιστικές αγορές. Αντιστεκόμαστε στις φιλοπόλεμες κραυγές και στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της χώρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη φιλία και την συνεργασία των λαών.

 Απαιτούμε την άμεση συνέχιση παροχής του προσφυγικού επιδόματος στους/στις αιτούντες-σες άσυλο  που έχει διακοπεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι εξώσεις αναγνωρισμένων προσφύγων, σε μεγάλο ποσοστό ευάλωτων ομάδων, από δομές και διαμερίσματα χρειάζεται να σταματήσουν άμεσα. Στις 19 Μάρτη ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες-τριες για να σταματήσουν οι ρατσιστικές πολιτικές.  

Παρά την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 με την καθοριστική συμβολή του αντιφασιστικού κινήματος, τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και οι παραφυάδες της εξακολουθούν να προκαλούν με επιθέσεις και ολοένα τακτικότερες εμφανίσεις των ταγμάτων εφόδου τους.  Στις 19 Μάρτη ορθώνουμε τείχος αντίστασης στο φασισμό, απαιτώντας να κλείσουν οι «εκκρεμότητες» της δίκης της Χρυσής Αυγής, να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις, να ανατραπούν οι πολιτικές που συνεχίζουν να θρέφουν παλιά και νέα αυγά του φιδιού. Να μην αποφυλακιστούν οι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες εν’ όψει της εκδίκασης της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό. Να μην υπάρχει καμία μείωση της ποινής των καταδικασμένων φασιστών στο εφετείο.

Στις 19 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που γεννούν νέα κύματα προσφυγιάς. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στους οποίους εντάσσονται η Ελλάδα και η Κύπρος, κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή. Κινητοποιούμαστε ενάντια στις κολοσσιαίες εξοπλιστικές δαπάνες για αεροσκάφη RAFAL και φρεγάτες. Στον αντίποδα, διεκδικούμε λεφτά για ΜΕΘ-γιατρούς-νοσοκομεία, δωρεάν και τακτικά τεστ για όλο τον πληθυσμό, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δραστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και άμεσα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στα σχολεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με πρόσφυγες/γισσες και μετανάστες/τριες. Με το κίνημα αλληλεγγύης στα θύματα της φτώχειας και του πολέμου. Με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και των νοσοκομειακών γιατρών που αντιστέκονται στις πολιτικές εξαίρεσης ανθρώπων από την δημόσια υγεία και παιδεία.

  • Να σταματήσουν οι πνιγμοί των ανθρώπων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και οι παράνομες επαναπροωθήσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών-τριών στον Έβρο και στο Αιγαίο
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών-τριών που ζουν στη χώρα. Ίσα και πλήρη δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη νοσηλεία. Ισότιμη πρόσβαση των προσφυγόπουλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ίσα δικαιώματα στην κοινωνική πρόνοια.
  • Γενναία αύξηση των κονδυλίων για σχολεία και νοσοκομεία με διορισμούς εκπαιδευτικών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ικανούς να καλύψουν όλους τους κατοίκους της χώρας.
  • Κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην χώρα και έξοδο από το ΝΑΤΟ. Δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών με αντίστοιχη γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών.