Ο Αυταρχισμός δεν θα περάσει! Δεν θα μας αλυσοδέσουν!

Συγκέντρωση Τρίτη 17/5, στις 12:30 στο πρωτοδικείοΕυελπίδων 14, κτίριο 5, αίθ. 1

Τετάρτη 18/5 στις 2:00μμ συγκέντρωση στο ΙΕΠ (Τσόχα 36, μετρό Αμπελοκήπων)

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΝΟΙ/ΕΣ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Το υπουργείο Παιδείας για μια φορά ακόμα την φετινή σχολική χρονιά  καταφεύγει στο μοναδικό όπλο που ξέρει να χρησιμοποιεί ενάντια στου εκπαιδευτικούς και τα συντεταγμένα όργανά τους, τα δικαστήρια. Προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την 3ωρη στάση εργασίας των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 18/5 ενάντια στις εξετάσεις τύπου PISA που στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση και κατάταξη των σχολείων. Επιδιώκει, επικαλούμενη τον νόμο Χατζηδάκη, την καταστολή κάθε αντίθετης φωνής, καταλύει το δικαίωμα της απεργίας, επιβάλει τη σιωπή των αμνών και την αυταρχική εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της.

Η Κυβέρνηση στη συλλογική και με δημοκρατικό τρόπο καταδίκη της πολιτικής της απαντά με την ποινικοποίηση των αγώνων. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Καλούμε:

  • σε συγκέντρωση υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία την Τρίτη 17/5 στις 12:30 στο πρωτοδικείο, Ευελπίδων 14, κτίριο 5, αίθ. 1
  • την Τετάρτη 18/5 στις 2:00μμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΕΠ (Τσόχα 36, μετρό Αμπελοκήπων)

Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος έχει για τις 18/5 κηρυγμένη 3ωρή στάση εργασίας συμπληρωματική προς την στάση εργασίας της Δ.Ο.Ε. και μετά την απόφαση του δικαστηρίου θα προχωρήσει στην εκ νέου προκήρυξή της ώστε να καλύπτει τους συναδέλφους.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο! Δεν υποχωρούμε! Συνεχίζουμε αποφασιστικά!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.