Απίστευτο ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά οργανώνει ημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων!

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Με μια πρωτοφανή, αδιανόητη κι επικίνδυνη για τη δημόσια εκπαίδευση απόφασή του, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνει διημερίδας με θέμα:

“Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον

Η διημερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”!

 Στις θεματικές ενότητες της διημερίδας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:  

  • Στόχοι Ιδιωτικού Σχολείου. Οι Επιλογές και οι Απαιτήσεις του Σύγχρονου Γονέα από την Ιδιωτική Εκπαίδευση
  • Παιδαγωγικοί Στόχοι και πώς επιτυγχάνονται από την Ιδιωτική Εκπαίδευση
  • Το Κοινωνικό Πρόσωπο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Υποτροφίες

 Στην Οργανωτική κι Επιστημονική Επιτροπή της διημερίδας φιγουράρουν φυσικά τα στελέχη των Ιδιωτικών Σχολείων.

Την ίδια ώρα, που τα δημόσια σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (κενά παρότι είμαστε μέσα Μαρτίου, τρομακτική υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κ.α.), ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά, αντί να ασχοληθεί με αυτά, οργανώνει ημερίδες για την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων. Υπερασπίζεται δηλαδή τα σχολεία, όπου για να φοιτήσει ένας μαθητής χρειάζεται οι γονείς να πληρώσουν τα δίδακτρα. Των σχολείων που πωλούν, έναντι αμοιβής, την εκπαίδευση σαν εμπόρευμα, σε γονείς-πελάτες.  

Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, τόσο γιατί με τη γενικότερη πολιτική της υποθάλπει ενέργειες όπως αυτές  όσο και για την επιλογή του συγκεκριμένου Προϊσταμένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά των Ιδιωτικών Σχολειών.

Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα και την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στον Πειραιά, που παλεύουν σκληρά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που παλεύουν να μην τούς λείψει κυριολεκτικά τίποτα, που πληρώνουν ένα σωρό δυσβάσταχτους φόρους (υποτίθεται και για τη Δημόσια-και κατά τα άλλα-Δωρεάν Εκπαίδευση των παιδιών τους), αλλά την ίδια ώρα βλέπουν το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά να διαφημίζει τα Ιδιωτικά Σχολεία.  

 Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.