Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (21/4/2024)

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30

Στο Θέατρο Διάνα

(Ιπποκράτους 7, 50 μέτρα από τον σταθμό Μετρό “Πανεπιστήμιο”)

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου μας θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση:

(Τιμή εισιτηρίου 15€)

Το πραγματικό κόστος ανά εισιτήριο είναι 20€. Ο σύλλογος θα επιδοτήσει κάθε εισιτήριο κατά 5€ , έτσι το κόστος του εισιτηρίου  που θα καταβάλουν οι συνάδελφοι/ισσες  απομειώνεται στα 15€.

Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 80 θέσεων.  Όποιος-α συνάδελφος-ισσα επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση θα πρέπει να το δηλώσει ως τις 15/3 μέσω της παρακάτω φόρμας.  Εάν οι συμμετοχές υπερβούν τις 80 τα εισιτήρια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας με βάση την χρονική σήμανση της δήλωσης συμμετοχής.

Τυχόν επιστροφές εισιτηρίων θα γίνονται αποδεκτές ως τις 14/4, μια εβδομάδα πριν την παράσταση ώστε να έχουμε τον χρόνο να τα διαθέσουμε σε όσους ενδιαφέρονται.

Καλό είναι να δηλώσουμε συμμετοχή όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε αν οι συμμετοχές υπερβούν τις 80 να εξετάσουμε τη δυνατότητα να κάνουμε νέα κράτηση, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια.

Λίγα λόγια για την Παράσταση

Η Ελένη Ράντου στο ρόλο της ζωής της γίνεται το επίκεντρο μιας βαθιά συναισθηματικής και επιδραστικής σκηνικής εμπειρίας, που συνυπογράφεται από μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών.

Ένα επτάχρονο κορίτσι, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας της, ξεκινάει να γράφει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζει κανείς. Νούμερο ένα: το παγωτό. Τα χρόνια περνάνε, η μαμά κάνει και δεύτερη απόπειρα, η λίστα σε στιγμές μπορεί να ξεχνιέται, αλλά συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί με το κορίτσι, που γίνεται έφηβη, φοιτήτρια, σύζυγος, μητέρα. Αυτό είναι το κεντρικό μοτίβο του έργου των Βρετανών Ντάνκαν Μακ Μίλαν και Τζόνι Ντόναχιου “Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα”, από το οποίο εμπνέεται η Ελένη Ράντου για το δικό της “Πάρτι”: ένα χειμαρρώδες έργο, που αφηγείται σχεδόν πενήντα χρόνια ζωής της ηρωίδας, βάζοντας στο φόντο και την πορεία της Ελλάδας, διαμέσου μικρών ή μεγάλων αλλά με κάποιον τρόπο εμβληματικών στιγμών της.

Καταφεύγοντας και σε αυτοβιογραφικά βιώματα, δικά της ή των ανθρώπων της, η Ράντου τα κάνει ζωντανό, παλλόμενο θέατρο και ως συγγραφέας επιδεικνύει αξιοσημείωτη άνεση σε πολλά επίπεδα: στη σύνδεση του προσωπικού με το συλλογικό, στη διαχείριση του πληθωρικού υλικού της μέσα σε μια δαιδαλώδη διαδρομή, στη γενναιοδωρία των συναισθημάτων που προσφέρει, από την αβίαστη συγκίνηση μέχρι το πηγαίο γέλιο, στην ειλικρίνεια και την ανεπιτήδευτη απλότητα με την οποία αντιμετωπίζει επώδυνα θέματα (κατάθλιψη, μητρότητα, συζυγικές κρίσεις) και ακόμη –το σπουδαιότερο ίσως– στη γενναιότητα με την οποία εκθέτει το πυρηνικό μοτίβο του “Πάρτι”, αυτό της σημαντικότερης σχέσης απ’ όλες: τη σχέση με τη μητέρα. Ο κύκλος που διαγράφει το έργο από την ηρωίδα-παιδί στη χτυπημένη από άνοια μητέρα που ξαναγίνεται “παιδί” αγγίζει ευαίσθητες χορδές και λειτουργεί με βαθιά επιδραστικό τρόπο, ακόμη και σε όσους δεν έχουν εμπειρία της νόσου.

 Πληροφορίες από το Αθηνόραμα

Συντελεστές

Ερμηνεύει η Ελένη Ράντου. Συμμετέχουν οι String Demons

Κείμενο: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς
Σκηνογραφία: Μαγιού Τρικεριώτη
Ενδυματολόγος: Κική Γραμματικοπούλου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Πητίδης
Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης

Η ΦΟΡΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ*

* Η ζήτηση ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα αρχικά 80 εισιτήρια που είχαμε κρατήσει. Την Κυριακή το μεσημέρι, γύρω στις 15:30, όταν κλείσαμε την φόρμα, οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν φτάσει τις 100. Για να μην μείνουν εκτός οι τελευταίοι είκοσι σε συνεννόηση με την παραγωγή της παράστασης καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλα 20 εισιτήρια.