Πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις Εκπαιδευτικών

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΑ

Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα και αλλού!

Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις! 

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον»

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Πειραιά «Η Πρόοδος» ενώνει τη φωνή του με τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ που αγωνίζονται ενάντια στη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων που είναι σε εξέλιξη απέναντι σε μέλη τους , απέναντι στα ίδια τα σωματεία και το δικαίωμά τους να δρουν με βάση τις αποφάσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη και δράση. Η δύναμή μας βρίσκεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες. Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας.

Απαιτούμε – διεκδικούμε  

  • Να πάρουν  τώρα πίσω τις διώξεις του Γ. Καββαδία και του Ν. Χατζηανδρέου και όσων εκπαιδευτικών  βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά.
  • Να πάρουν  πίσω όλες τις διώξεις που είναι σε εξέλιξη από τον ΔΔΕ Α Αθήνας και να μην ισχύσουν κατηγορητήρια και ποινές.
  • Να πάρουν πίσω τις διώξεις εναντίον των συναδελφισσών στη ΔΙΠΕ Β΄Αθήνας που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περσινή κακοκαιρία.
  • Να σταματήσει η δίωξη όλων των αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην πανδημία! Να διαγραφούν τα πρόστιμα!
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των σωματείων και των εκπαιδευτικών.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση των απεργιών και των αγώνων.
  • Να σταματήσουν οι αυθαίρετες παραβιάσεις στο ωράριο εργασίας και στις εφημερίες.
  • Να καταργηθούν οι αντισυνδικαλιστικοί  νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

Έχουμε χρέος εμείς, οι δάσκαλοι της νεολαίας, να αντισταθούμε στη  μετατροπή μας σε «άβουλους, σκυφτούς και μοιραίους» υπαλλήλους. Να συμβάλουμε ώστε τα σχολεία να είναι χώροι διαμόρφωσης  ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών. Να κρατήσουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται. Ο αγώνας μας για να παρθούν πίσω οι διώξεις θα κλιμακωθεί και με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.