ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΕΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Πειραιά “Η Πρόοδος”, Πειραιά “Ρήγας Φεραίος, Κερατσινίου Περάματος “Ν. Πλουμπίδης” και της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης, παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π. Ε. Πειραιά, ενάντια στο αντικεπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τελευταίων ημερών, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενδέχεται να περιλαμβάνει τα εξής: τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης κ.α.  

Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι διακήρυξαν ότι:

  1. Η κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στη δημόσια διαβούλευση, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί πρωτοφανή πράξη πολιτικής ανηθικότητας.
  2. Κάθε προσπάθεια να θεσμοθετηθεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα.
  3. Το εκπαιδευτικό κίνημα ούτε αιφνιδιάζεται ούτε φιμώνεται: συλλογική και μαζική θα είναι η απάντησή του σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να γυρίσει την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, στην εποχή του επιθεωρητισμού.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κινητοποίηση:

Δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά “Η Πρόοδος”
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Πέμπτη 16/4/2020