ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚτΥπ Α.Ε.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΑ 9ο -11ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η «Πρόοδος» και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας των 9ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά και των αντίστοιχων νηπιαγωγείων (11ου, 27ου και 51ου) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚτΥπ Α.Ε., απαίτησαν και εντέλει κατάφεραν να συναντηθούν με τον πρόεδρό της κ. Τιμολέων Κατσίπο.

Αντικείμενο της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν η απόφαση της ΚτΥπ να εγκαταστήσει δυο λυόμενες προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του συγκροτήματος των 9ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά. Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει, τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ασφάλειά των μαθητών, ο περιορισμός της αυλής του συγκροτήματος με την ταυτόχρονη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού.

Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων ομόθυμα εξέφρασαν την αντίθεση τους στην παραπάνω επιλογή και για μια ακόμη φορά υπέδειξαν ως προσφορότερη λύση την εγκατάσταση λυόμενων προκατασκευασμένων αιθουσών στο παρακείμενο οικόπεδο της οδού Σαλαμίνος (πάροδος Μεθώνης), το οποίο προοριζόταν για την κατασκευή του 57ου Δημοτικού Σχολείου που έχει καταργηθεί.

Ο πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε μας ανακοίνωσε ότι:

  • Εξαιτίας των αντιδράσεων του Συλλόγου μας, των γονέων και των εκπαιδευτικών των σχολείων, δεν θα εγκατασταθούν οι λυόμενες προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του συγκροτήματος των 9ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά.
  • Ύστερα από τροποποίηση του σχεδιασμού της ΚτΥπ λυόμενες προκατασκευασμένες αίθουσες θα τοποθετηθούν στο οικόπεδο που από την αρχή υπέδειξε ο σύλλογός μας, δηλαδή σε εκείνο της οδού Σαλαμίνος (πάροδος Μεθώνης).
  • Το χρονοδιάγραμμα όμως της εγκατάστασης των αιθουσών στο συγκεκριμένο οικόπεδο εκτείνεται πέραν της σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Με το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του συλλόγου μας τόνισε ότι, αν είχε πρυτανεύσει η κοινή λογική και είχαν υιοθετηθεί από την πρώτη στιγμή οι προτάσεις του σωματείου μας, δεν θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος για την έγκαιρη παράδοση των αιθουσών που είναι αναγκαίες για την ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του συγκροτήματος. Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογός μας δεν θα παύσει να παρακολουθεί την πορεία των πραγμάτων και να πιέζει για την έγκαιρη παράδοση των αιθουσών.

Τέλος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε νέα συνάντηση με τους υπευθύνους της ΚτΥπ, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 3μ.μ., όπου από την πλευρά του συλλόγου μας θα τεθούν όλες οι στεγαστικές ανάγκες των νηπιαγωγείων ευθύνης μας στους δήμους Πειραιά και Κερατσινίου Δραπετσώνας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.