ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και συνάντηση με τον Δ/ντη Εκπ/σης από τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Πειραιά και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Πειραιά «Ρ. Φεραίος» και Σαλαμίνας.

Αντικείμενο της παράστασης διαμαρτυρίας αποτέλεσε το θέμα με τις ιατρικές γνωματεύσεις που καταθέτουν αναπληρωτές κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους.

Κατά την συνάντηση τόσο οι εκπρόσωποι των συλλόγων Π.Ε Πειραιά όσο κι οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ έθεσαν όλα τα ζητήματα που άπτονται του θέματος και απαίτησαν από την Δ/νση:

  1. Να μην περικοπούν ημερομίσθια από κανέναν συνάδελφο και να ξεκινήσει η μισθοδοσία τους κανονικά από την ημέρα που προσήλθαν στα προκαθορισμένα σχολεία να αναλάβουν υπηρεσία.
  2. Να γίνουν αποδεκτές όλες οι γνωματεύσεις που κατέθεσαν οι συνάδελφοι και να μην απαιτηθούν νέες που θα τους υποβάλουν σε επιπλέον έξοδα.

Από την πλευρά του Διευθυντή Εκπαίδευσης λάβαμε τις παρακάτω διαβεβαιώσεις:

  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα από τη γνωμάτευση που έχουν καταθέσει έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και έχει γίνει η πρόσληψη τους κανονικά ώστε να ξεκινήσει η μισθοδοσία τους χωρίς προσκόμματα.
  • Οι γνωματεύσεις με παρεμφερείς διατυπώσεις προς τη ζητούμενη από το νόμο θα γίνονται αποδεκτές και δεν θα καλούνται οι συνάδελφοι να εκδώσουν νέες.
  • Αν μετά από τον συνολικό έλεγχο των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί, προκύψουν σοβαρά πρόβλημα σε κάποιες γνωματεύσεις η υπηρεσία θα αναλάβει την ευθύνη- σε συνεννόηση με τον Ιατρικό σύλλογο του Πειραιά- να εκδοθούν νέες χωρίς ταλαιπωρία κι έξοδα από την πλευρά των συναδέλφων.

Το Δελτίο τύπου υπογράφουν οι Σύλλογοι Π.Ε.

Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Πειραιά «Ρ. Φεραίος» και Σαλαμίνας.