ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ (16/4/2020)

Η κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου για την Παιδεία στη δημόσια διαβούλευση, εν μέσω πανδημίας, αποτελεί πρωτοφανή πράξη πολιτικής ανηθικότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τελευταίων ημερών, το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενδέχεται να περιλαμβάνει τα εξής: τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης κ.α.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται ούτε να αιφνιδιαστεί ούτε να φιμωθεί. Συντονιζόμαστε με τις κινητοποιήσεις- παραστάσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σωματείων στο Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Προχωράμε, σε μια πρώτη άμεση κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του συλλόγου μας (με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης) την Πέμπτη 16/4 στις 10:30 στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.