ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ομάδας του συλλόγου μας θα παρακολουθήσουμε την

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ.

Στο θέατρο Κάππα»

(Κυψέλης 2, Αθήνα, 10 λεπτά από τον σταθμό μετρό “Βικτώρια)

 τη θεατρική παράσταση για παιδιά:

«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»

του Μάικ Κέννυ

(Ενιαία τιμή εισιτηρίου για παιδιά και συνοδούς 7 ευρώ)

Ο Σύλλογος θα καλύψει εξ ολοκλήρου το αντίτιμο του εισιτηρίου των παιδιών των συναδέλφων. Οι συνοδοί που επιθυμούν να δουν την παράσταση πρέπει να καταβάλουν το  αντίτιμο των 7 ευρώ. 

Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΤΙΣ 29/2 ΣΥΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Για τα διαδικαστικά:

Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 100 θέσεων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όποια/ος συναδέλφισσα/φος επιθυμεί τα παιδιά του να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.  Εάν οι συμμετοχές υπερβούν τις 100 τα εισιτήρια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας με βάση την χρονική σήμανση της δήλωσης συμμετοχής. Γονείς και συνοδοί που δεν επιθυμούν να δουν την παράσταση μπορούν να περιμένουν στο Καφέ-Μπαρ του θεάτρου μέχρι την ολοκλήρωση της.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι συμμετέχοντες δεν θα παραλάβουν εκ των προτέρων τα  εισιτήρια τους αλλά θα εγγραφούν σε λίστα που θα παραδοθεί στο ταμείο του θεάτρου, εκεί θα προσέρχονται την ώρα της παράστασης και με το όνομα τους θα παραλαμβάνουν τον αριθμό των εισιτηρίων που έχουν δηλώσει. Μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής όσοι έχουν κάνει κράτηση θα ειδοποιηθούν με μήνυμα e-mail και sms και κατόπιν το Δ.Σ. του συλλόγου θα συγκεντρώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους συνοδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση.  Είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις θα διανέμονται με βάση τη σειρά προσέλευσης στο θέατρο.

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

Η «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι» του Mike Kenny, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ΚΑΠΠΑ, μετά την επιτυχημένη της πορεία τη σεζόν 2022-23, κατά την οποία περισσότεροι από 40.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση, από τον Θίασο – Παιδική Σκηνή του διακεκριμένου σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά.

Ο πολύ θετικός απόηχος της παράστασης, καθώς και τα επαινετικά σχόλια του κοινού και της θεατρικής κριτικής, θα φέρουν για δεύτερη χρονιά την «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» στη σκηνή του θεάτρου ΚΑΠΠΑ, που έχει γίνει μόνιμη στέγη του θιάσου. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Mike Kenny. Ο ίδιος το εμπιστεύθηκε στον Ηλία Καρελλά που το ανέβασε σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.

Ο Ηλίας Καρελλάς, πιστεύει πως τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, που συνομιλούν με την εποχή μας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη συνέχισης των παραστάσεων, ώστε να έχουν την ευκαιρία και τα παιδιά που δεν πρόλαβαν, να παρακολουθήσουν αυτό το γεμάτο συναισθήματα και ελπίδα έργο. Βέβαια είναι κατάλληλο για θεατές κάθε ηλικίας.

Ειδικότερα η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών, ώστε να κατανοήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα του έργου, που έχουν σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν απέναντι στη διαφορετικότητα, την κοινωνική απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, τις μαθησιακές δυσκολίες.

Tον ρόλο της μικρής Λέτι, ενός κοριτσιού που λόγω πολέμου φυγαδεύεται από τους γονείς του για να σωθεί στο Λονδίνο, ερμηνεύει για πρώτη φορά στη νέα παραγωγή, η Δανάη Ομορέγκιε Νεάνθη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυστηρής κυρίας Πιρς που αναλαμβάνει την κηδεμονία του κοριτσιού στον νέο τόπο που πηγαίνει, ερμηνεύει η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne.

Την μουσική του έργου αναλαμβάνει η ανατρεπτική μπάντα String Demons, που ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή. Συνέθεσε πρωτότυπη μουσική ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου.

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος, στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ και ο Φάνης Παυλόπουλος  στον ρόλο του αφηγητή. Η χιουμοριστική νότα της παράστασης εκφράζεται από την επιθετική χήνα, τη μασκότ του έργου, που με τις κραυγές της υπογραμμίζει όσα συμβαίνουν στη σκηνή και προκαλεί το γέλιο των θεατών.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση στο παιδικό θέαμα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, που συνδυάζει μοναδικά επί σκηνής το θέατρο, τους ηθοποιούς και τη μαγεία του σύγχρονου θεάτρου σκιών. Όλα αυτά επενδυμένα με τη  ζωντανή μουσική και τους μουσικούς/ερμηνευτές.

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Mike Kenny
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη μουσική: String Demons
Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης
Κοστούμια: «Βεστιάριο»
Πρωταγωνιστούν:
Λέτι: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη
Κυρία Πιρς: Idra Kayne
Κόνραντ: Μάκης Νάνος
Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος
Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons
Οργάνωση παραγωγής: Τέχνης Πολιτεία

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Η Φόρμα δηλώσεων συμμετοχής έκλεισε διότι παρήλθε η 29η Φεβρουαρίου