ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ομάδας του συλλόγου μας θα παρακολουθήσουμε την

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00 π.μ.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ – ΣΚΗΝΗ «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ»

(ισόγειο του κτιρίου Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα).

 τη θεατρική παράσταση για παιδιά:

«Χίλιες και μια Ιστορίες»

του Μάικ Κέννυ

(Ενιαία τιμή εισιτηρίου για παιδιά και συνοδούς 7 ευρώ)

Ο Σύλλογος θα καλύψει εξ ολοκλήρου το αντίτιμο του εισιτηρίου των παιδιών των συναδέλφων. Οι συνοδοί που επιθυμούν να δουν την παράσταση πρέπει να καταβάλουν το  αντίτιμο των 7 ευρώ. 

Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΥΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Για τα διαδικαστικά:

Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 80 θέσεων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όποια/ος συναδέλφισσα/φος επιθυμεί τα παιδιά του να παρακολουθήσουν  την παράσταση θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ως την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Γονείς και συνοδοί που δεν επιθυμούν να δουν την παράσταση μπορούν να περιμένουν στο Καφέ-Μπαρ του Θεάτρου μέχρι την ολοκλήρωση της.

Τα εισιτήρια – και για τα παιδιά και για τους συνοδούς – θα τα προμηθευτεί ο σύλλογος και κατόπιν θα τα διανείμει σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

Μπορεί μια ιστορία ν’ αλλάξει τη μοίρα σου; Χίλιες και μία ιστορίες που κρατούν ένα ολόκληρο παλάτι ξύπνιο, που μαλακώνουν την καρδιά, που σώζουν τελικά τον κόσμο. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η συλλογή παραμυθιών και ιστοριών Χίλιες και μια νύχτες, αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση που ζωντανεύει φέτος στο Μικρό Εθνικό, σε διασκευή του αγαπημένου θεατρικού συγγραφέα των παιδιών, Μάικ Κέννυ και σε σκηνοθεσία Βάσως Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας του «αγοριού με τη βαλίτσα» και πολλών ακόμη αγαπημένων θεατρικών έργων για παιδιά, αφηγείται στο Χίλιες και μια ιστορίες (πρωτότυπος τίτλος Σεχραζάτ) μερικές από τις ομορφότερες ιστορίες του κόσμου.

Η μυθική ανατολή ζωντανεύει επί σκηνής: Δώδεκα παλατιανοί και η τρελή μπάντα του σουλτάνου αφηγούνται με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους ιστορίες για τον πόλεμο και για τον έρωτα, για κακούς μάγους και γελοίους ατζαμήδες, για το γέλιο και τον φόβο, για τέρατα και ήρωες, για μαγικά χαλιά και φτερωτά άλογα, για γίγαντες και γελωτοποιούς… Με ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από τα υλικά της κωμωδίας και των καρτούν, μουσική και πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από την μυθική Ανατολή, γεννιέται ένα ξεχωριστό παραμύθι που με τη σειρά του γεννά πολλά, μικρότερα παραμύθια.

«Στα πολύ πολύ πολύ παλιά χρόνια, σ’ ένα μέρος πολύ πολύ μακρινό, σε μια χώρα που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, ζούσε ένας μεγάλος Σουλτάνος…». Πληγωμένος και απογοητευμένος, παντρεύεται κάθε νύχτα μία γυναίκα και κάθε αυγή τη θανατώνει. Όλα όμως αλλάζουν όταν παντρεύεται τη Σεχραζάντ, την κόρη του πιστού του βεζίρη που είναι ίσως η ικανότερη αφηγήτρια παραμυθιών στην παγκόσμια ιστορία. Κι έτσι οι νύχτες στο παλάτι διαδέχονται η μία την άλλη, πάντα με την ίδια απαίτηση «Πες μου μια ιστορία».

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη
Μουσική Σύνθεση – Στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοϊδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Ελενα Γεροδήμου
Σύμβουλος δραματουργίας: Μαρία Φιλίνη
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παινίδου
Βοηθός σκηνοθετών: Ζωή Φράττη
Βοηθός σκηνογράφου: Αγγελική Βασιλοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Στέλλα Παναγοπούλου
Conceptvisualartist: Ελευθερία Καψάλη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Χρηστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Καπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούνη

Μουσικοί: Αλέξης Κωτσόπουλος, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας
Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!

ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 110

ΠΑΙΔΙΑ: 73ΣΥΝΟΔΟΙ: 37

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!