ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στις 6 το απόγευμα στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών).

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 από τις 12 – 5 μ.μ.

Κατάθεση ψηφοδελτίων ως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στις 5:00 μ.μ., στο 27ο Δημ. Σχ. Πειραιά ή/και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου: proodospeiraia@gmail.com
Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία απαραίτητη είναι αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης κ.λπ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε πέντε διαφορετικά εκλογικά τμήματα:

1ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ:172

ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κουμουνδούρου 41-43 & Αντ. Παναγιώτη Βλαχάκου). Είσοδος από Βλαχάκου απέναντι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο, 5ο, 6ο, 9ο, 11ο Πειραιά

1ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο Πειραιά

2ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 175

ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κουμουνδούρου 41-43 & Αντ. Παναγιώτη Βλαχάκου). Είσοδος από Βλαχάκου απέναντι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

27ο, 30ο, 40ο, 41ο, 43ο, 46ο, 2ο Ειδικό Πειραιά

13ο, 17ο, 27ο, 28ο, 46ο, 51ο, 52ο Πειραιά

3ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 280

ΣΤΟ 22ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σαχτούρη & Χατζηκυριακού)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

2ο, 3ο, 20ο, 22ο, 26ο, 33ο, 50ο, 55ο, Ράλλεια Πειραιά

9ο, 18ο, 20ο, 24ο, 26ο, 33ο, 42ο, 50ο, 53ο Πειραιά

4ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 157

ΣΤΟ 54ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Ακτή Θεμιστοκλέους 330 & Σπυρόπουλου)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

23ο, 32ο, 34ο, 54ο, 56ο Πειραιά

22ο, 23ο, 25ο, 48ο Πειραιά

5ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 246

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (Άγγελου Σικελιανού 161 και Ελευθ. Βενιζέλου)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 1ο Ειδικό Δραπετσώνας & 8ο, 13ο, 21ο Κερατσινίου

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 1ο Ειδικό Δραπετσώνας & 4ο, 5ο, 11ο Κερατσινίου

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφισσες/φους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Επισημαίνουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Υπουργείου Παιδείας  εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη απαγορεύει στις Δ/νσεις Π.Ε. να δίνουν άδεια μιας ημέρα στους εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν στις εκλογοαπολογιστικές Γ.Σ. των συλλόγων τους και την εκλογική διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να αποσαθρώσουν τους συλλόγους, τις οργανωμένες συλλογικότητες των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στις εκπαιδευτικές πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/φους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση και τις εκλογές υποστηρίζοντας έμπρακτα την υπεράσπιση του σωματείου μας. Η Γ.Σ. θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών).

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου μας για τη επόμενη διετία θα διεξαχθούν την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, από τις 12.00 έως τις 17.00 στα παραπάνω πέντε (5) εκλογικά τμήματα . Τα εκλογικά τμήματα έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη γεωγραφική διασπορά τους, έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι, σε μικρό χρονικό διάστημα, από το σχολείο τους, να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα. Επίσης τα σχολικά διδακτήρια- εκλογικά κέντρα έχουν ανεξάρτητες εισόδους ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τον μαθητικό πληθυσμό κατά την προσέλευση των συναδέλφων για να ψηφίσουν.

Απευθύνουμε έκκληση στους/στις συναδέλφισσες/φους, να αξιοποιήσουν τα κενά τους ή να προσέλθουν νωρίτερα όσοι σχολάνε πιο νωρίς για να ψηφίσουν, όπως επίσης και όσους/ες μένουν κοντά στα εκλογικά τμήματα να προτιμήσουν απογευματινές ώρες ώστε να αποφευχθεί η αναμονή.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και τις εκλογές έχουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία του συλλόγου μας (βλέπε τους παραπάνω πίνακες), οι οποίοι αυτοδίκαια θεωρούνται μέλη του συλλόγου.

Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2023– 24 θα αρχίσει πιθανότατα να παρακρατείται από τον Φεβρουάριο του 2024 μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών. Είναι προφανές ότι η ψήφος στις εκλογές για το Δ.Σ. δεσμεύει τους συναδέλφους να πληρώσουν τη συνδρομή τους.  Όποια/ος συναδέλφισσα/φος δεν επιθυμεί να είναι μέλος του Συλλόγου μπορεί ως τις 30 Νοεμβρίου να συμπληρώσει την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ μέσω τις φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Είναι αυτονόητο ότι, αν κάποια/ος συναδέλφισσα/φος που υπηρετούσε τις προηγούμενες συνδικαλιστικές χρονιές  στα σχολεία ευθύνης μας, ζήτησε τη διαγραφή του και δεν πλήρωσε τη συνδρομή του, θα πρέπει τώρα να επανεγγραφεί και να πληρώσει έως και την ημέρα της ψηφοφορίας για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις (αποσπασμένοι) για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Ακολούθως, μπορούν να πληρώσουν μέρος (α΄ δόση) ή το σύνολο αυτής (28€) ως και την ημέρα των εκλογών (4/12/2023) στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πρέπει, ως και την ημέρα των εκλογών (10/12/2021), να πληρώσουν μέρος (α΄ δόση) ή το σύνολο της συνδρομής τους (15€) στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία του συλλόγου μας αλλά και σε σχολεία άλλων συλλόγων έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον σύλλογο στον οποίο θα είναι μέλη. Η επιλογή αφορά τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά και τους δεσμεύει και για τις εκλογές του Ιουνίου για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΔΟΕ. Κάθε Συνάδελφος δικαιούται να είναι μέλος και επομένως να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες ενός και μόνο συλλόγου.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους όμορους Συλλόγους και ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων από τους εκλογικούς καταλόγους για να ελεγχθούν περιπτώσεις διπλοψηφιών. Επίσης, συνάδελφοι που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε άλλο σωματείο στις παρούσες εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν εκεί και στις εκλογές αντιπροσώπων του Ιουνίου.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη Β/θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να  εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2023–24. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας  για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Από το έλεγχο των εκλογικών καταλόγων έχει βρεθεί μικρός αριθμός συνάδελφων  που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία του συλλόγου μας τα οποία ανήκουν σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα. Οι συνάδελφοι αυτοί μπορούν να επιλέξουν το εκλογικό τμήμα που τους εξυπηρετεί. Αυτονόητο είναι ότι δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν δυο φορές γεγονός που θα ελεγχθεί από τη διασταύρωση των εκλογικών καταλόγων ανά εκλογικό τμήμα.

Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2023–2024 ανέρχεται για τους μόνιμους συναδέλφους στα 28€. Επισημαίνουμε ότι από αυτά τα 22€ είναι το τμήμα της συνδρομής που αποδίδουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο 6€ μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας. Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ), ενώ η συνδρομή των ωρομίσθιων ανέρχεται στα 8€.

Κατάθεση ψηφοδελτίων ως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στις 5:00 μ.μ., στο 27ο Δημ. Σχ. Πειραιά και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου: proodospeiraia@gmail.com

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.