ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών)

Οι εκλογές θα διεξαχθούν δύο μέρες αργότερα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 από τις 12 – 5 μ.μ.

Κατάθεση ψηφοδελτίων ως την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στις 7:30 μ.μ., στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά ή/και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου: proodospeiraia@gmail.com

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία απαραίτητη είναι αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης κ.λπ.

Επίσης θα πρέπει να έχουμε μαζί μας είτε πιστοποιητικό εμβολισμού ή νόσησης είτε αρνητικό rapid test. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι συνάδελφοι μπορούν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα με το αποτέλεσμα του rapid test που έκαναν για να πάνε στο σχολείο τους την ίδια μέρα (Παρασκευή). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ TEST!

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικά εκλογικά τμήματα:

1ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 150

ΣΤΟ Ε1 ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (Καλλέργη 142, Πειραιάς – Αγία Σοφία)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο, 5ο, 6ο, 9ο, 11ο Πειραιά

1ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο Πειραιά

2ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 149

ΣΤΟ Ε1 ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (Καλλέργη 142, Πειραιάς – Αγία Σοφία)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

27ο, 30ο, 40ο, 41ο, 43ο, 46ο, 2ο Ειδικό Πειραιά

13ο, 17ο, 27ο, 28ο, 46ο, 51ο, 52ο Πειραιά

3ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 231

ΣΤΟ 22ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σαχτούρη & Χατζηκυριακού)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

2ο, 3ο, 20ο, 22ο, 26ο, 33ο, 50ο, 55ο, Ράλλεια Πειραιά

9ο, 18ο, 20ο, 24ο, 26ο, 33ο, 42ο, 50ο, 53ο Πειραιά

4ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 115

ΣΤΟ 54ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Ακτή Θεμιστοκλέους 330 & Σπυρόπουλου)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

23ο, 32ο, 34ο, 54ο, 56ο Πειραιά

22ο, 23ο, 25ο, 48ο Πειραιά

5ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 227

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (Άγγελου Σικελιανού 161 και Ελευθ. Βενιζέλου)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 1ο Ειδικό Δραπετσώνας & 8ο, 13ο, 21ο Κερατσινίου

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 1ο Ειδικό Δραπετσώνας & 4ο, 5ο, 11ο Κερατσινίου

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφισσες/φους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά (με άνωθεν εντολές του Υπουργείου Παιδείας) δεν έδωσε άδεια ούτε για τη Γ.Σ. ούτε για τις εκλογές, κάτι που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης σε αυτή την περίοδο είναι η χειραγώγηση και η διάλυση των συνδικάτων με κεντρικό εργαλείο τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/φους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση και τις εκλογές υποστηρίζοντας έμπρακτα την υπεράσπιση του σωματείου μας. Η Γ.Σ. θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 μ.μ. στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών) με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις).

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου μας για τη επόμενη διετία θα διεξαχθούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, από τις 12.00 έως τις 17.00 σε πέντε (5) διαφορετικά εκλογικά τμήματα με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον ίδιο λόγο, κάθε συνάδελφος πρέπει να φέρει και να χρησιμοποιήσει το δικό του στυλό (μόνο μπλε ή μαύρου χρώματος).

Τα εκλογικά τμήματα έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη γεωγραφική διασπορά τους, έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι, σε μικρό χρονικό διάστημα, από το σχολείο τους, να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα. Επίσης τα σχολικά διδακτήρια- εκλογικά κέντρα έχουν ανεξάρτητες εισόδους ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τον μαθητικό πληθυσμό κατά την προσέλευση των συναδέλφων για να ψηφίσουν.

Απευθύνουμε έκκληση στους/στις συναδέλφισσες/φους, να αξιοποιήσουν τα κενά τους ή να προσέλθουν νωρίτερα όσοι σχολάνε πιο νωρίς για να ψηφίσουν, όπως επίσης και όσους/ες μένουν κοντά στα εκλογικά τμήματα να προτιμήσουν απογευματινές ώρες ώστε να αποφευχθεί η αναμονή.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και τις εκλογές έχουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία του συλλόγου μας (βλέπε τους παραπάνω πίνακες), οι οποίοι αυτοδίκαια θεωρούνται μέλη του συλλόγου.

Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2021– 22 θα αρχίσει να παρακρατείται από την άνοιξη του 2022 μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών. Είναι προφανές ότι η ψήφος στις εκλογές για το Δ.Σ. δεσμεύει τους συναδέλφους να πληρώσουν τη συνδρομή τους.  Όποια/ος συναδέλφισσα/φος δεν επιθυμεί να είναι μέλος του Συλλόγου μπορεί να το δηλώσει για να μην παρακρατηθεί η συνδρομή του (θα υπάρξει αναλυτική γραπτή ενημέρωση όπως και την προηγούμενη χρονιά). Είναι αυτονόητο ότι, αν κάποια/ος συναδέλφισσα/φος που υπηρετούσε τη συνδικαλιστική χρονιά 2020-2021 στα σχολεία ευθύνης μας, ζήτησε τη διαγραφή του και δεν πλήρωσε τη συνδρομή του, θα πρέπει τώρα να επανεγγραφεί και να πληρώσει έως και την ημέρα της ψηφοφορίας για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις (αποσπασμένοι) για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Ακολούθως, μπορούν να πληρώσουν μέρος (α΄ δόση) ή το σύνολο αυτής (28€) ως και την ημέρα των εκλογών (10/12/2021) στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πρέπει, ως και την ημέρα των εκλογών (10/12/2021), να πληρώσουν μέρος (α΄ δόση) ή το σύνολο της συνδρομής τους (15€) στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία του συλλόγου μας αλλά και σε σχολεία άλλων συλλόγων έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον σύλλογο στον οποίο θα είναι μέλη. Η επιλογή αφορά τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά και τους δεσμεύει και για τις εκλογές του Ιουνίου για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΔΟΕ. Κάθε Συνάδελφος δικαιούται να είναι μέλος και επομένως να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες ενός και μόνο συλλόγου.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους όμορους Συλλόγους και ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων από τους εκλογικούς καταλόγους για να ελεγχθούν περιπτώσεις διπλοψηφιών. Επίσης, συνάδελφοι που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε άλλο σωματείο στις παρούσες εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν εκεί και στις εκλογές αντιπροσώπων του Ιουνίου.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη Β/θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να  εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2021–22. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας  για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Από το έλεγχο των εκλογικών καταλόγων έχουν εντοπιστεί εικοσιένας (21) συνάδελφοι που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία του συλλόγου μας τα οποία ανήκουν σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα. Οι συνάδελφοι αυτοί μπορούν να επιλέξουν το εκλογικό τμήμα που τους εξυπηρετεί. Αυτονόητο είναι ότι δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν δυο φορές γεγονός που θα ελεγχθεί από τη διασταύρωση των εκλογικών καταλόγων ανά εκλογικό τμήμα.

Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2021–2022 ανέρχεται για τους μόνιμους συναδέλφους στα 28€. Επισημαίνουμε ότι από αυτά τα 22€ είναι το τμήμα της συνδρομής που αποδίδουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο 6€ μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας. Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ), ενώ η συνδρομή των ωρομίσθιων ανέρχεται στα 8€.

Κατάθεση ψηφοδελτίων ως την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στις 7:30 μ.μ., στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου: proodospeiraia@gmail.com

Προτεινόμενη Ημερήσια Διάταξη Γενικής Συνέλευσης:

Εκλογή προεδρείου

Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

Οικονομικός Απολογισμός και ψήφιση του (15΄)

Απολογισμός Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. (15΄)

Κριτική πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.– Συζήτηση και προτάσεις για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο (1ώρα)

Δευτερολογία του Προέδρου (15΄)

Ψηφοφορίες: Έγκριση πεπραγμένων του Δ.Σ. – Προτάσεις – Ψηφίσματα. (30΄)

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.