ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Β΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Η Γ.Σ. του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαίου 2022, στις 7 το απόγευμα στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών)

Οι εκλογές αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα διεξαχθούν δια ζώσης τρεις μέρες αργότερα την Δευτέρα 30 Μαίου 2022 από τις 12 – 6 μ.μ.

 

Κατάθεση ψηφοδελτίων την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 7:30 μ.μ., στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά ή/και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου: proodospeiraia@gmail.com

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία απαραίτητη είναι αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης κ.λπ.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικά εκλογικά τμήματα:

1ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


ΣΤΟ Ε1 ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (Καλλέργη 142, Πειραιάς – Αγία Σοφία)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο, 5ο, 6ο, 9ο, 11ο Πειραιά

1ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο Πειραιά

2ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


ΣΤΟ Ε1 ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (Καλλέργη 142, Πειραιάς – Αγία Σοφία)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

27ο, 30ο, 40ο, 41ο, 43ο, 46ο, 2ο Ειδικό Πειραιά

13ο, 17ο, 27ο, 28ο, 46ο, 51ο, 52ο Πειραιά

3ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

ΣΤΟ 22ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σαχτούρη & Χατζηκυριακού)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

2ο, 3ο, 20ο, 22ο, 26ο, 33ο, 50ο, 55ο, Ράλλεια Πειραιά

9ο, 18ο, 20ο, 24ο, 26ο, 33ο, 42ο, 50ο, 53ο Πειραιά

4ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ: 115

ΣΤΟ 54ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Ακτή Θεμιστοκλέους 330 & Σπυρόπουλου)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα παρακάτω σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

23ο, 32ο, 34ο, 54ο, 56ο Πειραιά

22ο, 23ο, 25ο, 48ο Πειραιά

5ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (Άγγελου Σικελιανού 161 και Ελευθ. Βενιζέλου)

Στο οποίο θα προσέρχονται οι συνάδελφοι που εργάζονται στα σχολεία:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 1ο Ειδικό Δραπετσώνας & 8ο, 13ο, 21ο Κερατσινίου

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 1ο Ειδικό Δραπετσώνας & 4ο, 5ο, 11ο Κερατσινίου

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφισσες/φους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά (με άνωθεν εντολές του Υπουργείου Παιδείας) όπως και τον Δεκέμβριο δεν έδωσε άδεια ούτε για τη Γ.Σ. ούτε για τις εκλογές, κάτι που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης σε αυτή την περίοδο είναι η χειραγώγηση και η διάλυση των συνδικάτων με κεντρικό εργαλείο τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας οι εκλογές θα διεξαχθούν – σύμφωνα με όσα ορίζει ο καταστατικό του συλλόγου μας- δια ζώσης χωρίς την ύπαρξη ηλεκτρονικής κάλπης. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/φους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση και τις εκλογές υποστηρίζοντας έμπρακτα την υπεράσπιση του σωματείου μας. Η Γ.Σ. θα διεξαχθεί την  Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στις 6 μ.μ. στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών) με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα διεξαχθούν την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, από τις 12.00 έως τις 18.00 σε πέντε (5) διαφορετικά εκλογικά τμήματα με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον ίδιο λόγο, κάθε συνάδελφος πρέπει να φέρει και να χρησιμοποιήσει το δικό του στυλό (μόνο μπλε ή μαύρου χρώματος).

Τα εκλογικά τμήματα έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη γεωγραφική διασπορά τους, έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι, σε μικρό χρονικό διάστημα, από το σχολείο τους, να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα. Επίσης τα σχολικά διδακτήρια- εκλογικά κέντρα έχουν ανεξάρτητες εισόδους ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τον μαθητικό πληθυσμό κατά την προσέλευση των συναδέλφων για να ψηφίσουν.

Απευθύνουμε έκκληση στους/στις συναδέλφισσες/φους, να αξιοποιήσουν τα κενά τους ή να προσέλθουν νωρίτερα όσοι σχολάνε πιο νωρίς για να ψηφίσουν, όπως επίσης και όσους/ες μένουν κοντά στα εκλογικά τμήματα να προτιμήσουν απογευματινές ώρες ώστε να αποφευχθεί η αναμονή.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

Δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και τις εκλογές έχουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία του συλλόγου μας (βλέπε τους παραπάνω πίνακες), οι οποίοι αυτοδίκαια θεωρούνται μέλη του συλλόγου.

Η συνδρομή τη συνδικαλιστικής χρονιάς 2021– 22 για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία ευθύνης μας, πληρώνονται από τη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά και δεν έχουν κάνει αρνητική δήλωση εγγραφής έχει ήδη αρχίσει να παρακρατείται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών. Επομένως όλοι οι μόνιμοι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία του συλλόγου μας και πληρώνονται από τη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά μπορούν να πάρουν μέρος στις διαδικασίες αρκεί να μην έχουν κάνει αρνητική δήλωση εγγραφής.

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις (αποσπασμένοι) εάν κατά τις εκλογές του Δεκεμβρίου πλήρωσαν ολόκληρη ή μέρος της συνδρομής των 28€ θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι και μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στις διαδικασίες αρκεί να έχουν αποπληρώσει το σύνολο της συνδρομής τους ως και την ημέρα των εκλογών (30/05/2022) στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές εάν κατά τις εκλογές τις Δεκεμβρίου πλήρωσαν ολόκληρο ή μέρος της συνδρομής των 15€ θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι και μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στις διαδικασίες αρκεί να έχουν αποπληρώσει το σύνολο της συνδρομής τους ως και την ημέρα των εκλογών (30/05/2022) στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. Όσοι αναπληρωτές έχουν προσληφθεί μετά τον Δεκέμβριο θεωρούνται μέλη του συλλόγου και μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες (Γενική Συνέλευση -Εκλογές) εφόσον ως και την ημέρα των εκλογών (30/05/2022) πληρώσουν στον ταμία του συλλόγου ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. το αντίτιμο της συνδρομής τους (8€)

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία του συλλόγου μας αλλά και σε σχολεία άλλων συλλόγων έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον σύλλογο στον οποίο θα είναι μέλη. Κάθε Συνάδελφος όμως δικαιούται να είναι μέλος και επομένως να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες ενός και μόνο συλλόγου. Όσοι συμμετείχαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου στον σύλλογό μας αυτοδίκαια θεωρούνται μέλη του συλλόγου για τη φετινή  συνδικαλιστική χρονιά και επομένως δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές αντιπροσώπων σε άλλο σύλλογο.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους όμορους Συλλόγους και ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων από τους εκλογικούς καταλόγους για να ελεγχθούν περιπτώσεις διπλοψηφιών. Επίσης, συνάδελφοι που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε άλλο σωματείο στις παρούσες εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν εκεί και στις εκλογές αντιπροσώπων του Ιουνίου.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη Β/θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να  εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2021–22. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας  για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2021–2022 ανέρχεται για τους μόνιμους συναδέλφους στα 28€. Επισημαίνουμε ότι από αυτά τα 22€ είναι το τμήμα της συνδρομής που αποδίδουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο 6€ μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας. Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ), εκτός από όσους έχουν προσληφθεί μετά το Δεκέμβριο οι οποίοι πληρώνουν όπως και ωρομίσθιοι 8€.

Κατάθεση ψηφοδελτίων ως την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 7:30 μ.μ., στα 9ο-11ο Δημ. Σχ. Πειραιά και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου: proodospeiraia@gmail.com
Προτεινόμενη ημερήσια διάταξη Γενικής Συνέλευσης:

Εκλογή προεδρείου

Εκλογή εφορευτικών  επιτροπών και κεντρικής εφορευτικής επιτροπής

Εισήγηση Δ.Σ.

Κριτική πεπραγμένων Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – Συζήτηση και προτάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης της 91ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Δευτερολογία του Προέδρου

Ψηφοφορίες:  Έγκριση πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – Προτάσεις – Ψηφίσματα.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.