ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Β’ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19/6/23 (Β΄ Επαναληπτική)

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Η τακτική Γ.Σ. του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την

Δευτέρα  19 Ιουνίου 2023, στις 12:30 μ.μ

στα 9ο και 11ο Δημ. Σχ. Πειραιά

(Θεσσαλονίκης 71 & Ψαρρών)

Συναδέλφισσες/φοι,

επειδή η Τακτική Γενική Συνέλευση, που συγκλήθηκε στις 6 Ιουνίου 2023, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το Δ.Σ.  κατά τα οριζόμενα στο καταστατικό (αρθ. 14) καλεί τα μέλη του συλλόγου σε δεύτερη επαναληπτική  Τακτική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, στις 12:30 μ.μ. στα 9ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά.

Συναδέλφισσες/φοι,

ο κλάδος μας κλείνει μια διετία σκληρών αγώνων με ιδιαίτερο ιστορικό βάρος. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μια συγκλονιστική μάχη για να υπερασπιστούμε το Δημόσιο σχολείο και τη Δημόσια Παιδεία, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και τον ανταγωνισμό των σχολείων, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, ενάντια στους μορφωτικούς φραγμούς που προωθούνται για τους/τις μαθητές/τριές μας. Τα δυο αυτά χρόνια με τα “Ενιαία Κείμενα” ακυρώσαμε στην πράξη την αυτοαξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων, μπλοκάραμε την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ακυρώσαμε τις εξετάσεις τύπου “PISA”  τις οποίες το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να συνδέσει με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Την  επόμενη σχολική χρονιά  οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε ως κλάδος είναι  μεγάλες και μάλιστα σε ένα δύσκολο αν όχι δυσμενές πολιτικό-συνδικαλιστικό περιβάλλον. Στο νέο αυτό περιβάλλον δεν περισσεύει κανείς. Ο Σύλλογος για να υπηρετήσει τον ρόλο του χρειάζεται τα μέλη του, χρειάζεται τη μαζική συμμετοχή των μελών του στις συλλογικές διαδικασίεςΚαλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να αναλογιστούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και  να πάρουν μέρος μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε – μπροστά στο Συνέδριο της ΔΟΕ στο τέλος του Ιουνίου- είναι κρίσιμες και  θα συμβάλουν στην οργάνωση του αγώνα για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου και της θέσης του εκπαιδευτικού.

Στην Γ.Σ. θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και της εργασίας μας (αξιολόγηση, εργασιακά δικαιώματα, μισθολογικά, διορισμοί, ωράριο Νηπιαγωγών, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, θέματα περιεχομένου της εκπ/σης κ.α.)

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ- ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Προτεινόμενη Ημερήσια Διάταξη:

Προσέλευση (12:30 μ.μ.)

Εκλογή προεδρείου

Εισήγηση Δ.Σ.

Συζήτηση και προτάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης της 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Εισήγησης του Δ.Σ.

Δευτερολογία του Προέδρου

Ψηφοφορίες:  Προτάσεις – Ψηφίσματα.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.