ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (26/3/24)

Δεν μπαίνει τιμοκατάλογος στην υγεία και τη ζωή μας! Δωρεάν υγεία για όλους!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, απογειώνει την διαχρονική πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό “φακελάκι” στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής, ενώ είναι δεδομένο ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωϊνής κι έτσι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς.

Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν “πελατεία”.

Με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε, βγήκε κι ο αναλυτικός τιμοκατάλογος της ντροπής, το νόμιμο φακελάκι που θα πληρώνει ο ασθενής ανά κατηγορία χειρουργείου και η πληρωμή ανά κατηγορία εργαζομένου. Προχωράει ταυτόχρονα και νέο “χαράτσωμα” στις διαγνωστικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα εμβόλια, δίνοντας επιπλέον δωράκια στους επιχειρηματίες του κλάδου από την τσέπη των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ως εργαζόμενοι δεν θα δεχτούμε εμείς να αντιμετωπιζόμαστε ως πελάτες και η Υγεία να μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα. Όλοι μας έχουμε βάλει ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές), δεν πάει άλλο! Δικαιούμαστε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία αντίστοιχη με την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα!

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να την ανατρέψουμε!