ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (26/3/24)

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας

Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης – 28/3 17:00 Σύνταγμα

Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε ένα αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, για να υπερασπιστούμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, κόντρα στο κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς της ΕΕ. Η αστική δικαιοσύνη, πάντα ‘’τυφλή’’ για τις δικές μας ανάγκες αλλά σταθερά στην υπηρεσία κάθε κυβέρνησης, μας σέρνει για άλλη μια φορά στα δικαστήρια, όπως σέρνει όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο, που έχει ξοδέψει ήδη εκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που χαρίζει πακτωλό χρημάτων για τη στήριξη της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων, στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό, την ίδια στιγμή στέλνει στην ανεργία τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ. Παραβιάζει ακόμα και τους νόμους που η ίδια ψήφισε, σύμφωνα με τους οποίους η όποια μεταβίβαση της επιχείρησης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους και όχι απολυμένοι ή ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Όμως αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει. Όπως δε θα περάσει και δεν θα ξεχαστεί κανένα έγκλημα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ μας ενδιαφέρει όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνες όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής με δικαιώματα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας τον 21ο αιώνα.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Κανείς μόνος του! Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη του εργαζόμενου λαού, τη δύναμη που έχει ο ενωτικός αγώνας εκπαιδευτικών, εργατών, αγροτών, μαθητών, φοιτητών!

Όλοι ενωμένοι στο συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ!