ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Β’ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ. Σ. (15/5/19)

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

Πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών (Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. & Ε. Λ. Μ. Ε.) προέβησαν στην έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης – αλληλεγγύης (μέσα στο χρονικό διάστημα 2018 – 2019) για απολυμένη εργαζόμενη της ιδιωτικής εταιρίας «Vresnet»

Σε μια σειρά σωματείων, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος», που εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης για την απολυμένη εργαζόμενη της εταιρείας «VresNET», ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρίας (εργοδότης) υπέβαλε μηνύσεις ή απέστειλε εξώδικες διαμαρτυρίες – προσκλήσεις – δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να « αποσύρουν άμεσα από τις ιστοσελίδες τους τα ψηφίσματα συμπαράστασης», καθώς και να «προβούν σε δημόσια γραπτή ανακοίνωση ανάκλησης των σε βάρος του αναφερομένων».

Η Γ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος» θεωρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια πρωτοφανή, απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις λειτουργίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης και καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές.

Καλεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. & Ε.Λ.Μ.Ε. που έλαβαν ή θα λάβουν αντίστοιχες εξώδικες διαμαρτυρίες ή υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν σε βάρος τους μηνύσεις από τον συγκεκριμένο εργοδότη για το θέμα αυτό. Καθώς επίσης και να παράσχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα σωματεία – μέλη της Δ.Ο.Ε. απέναντι σε τυχόν νομικές διεκδικήσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία – εργοδότη.

Ένα από τα πρώτα καθήκοντα του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί η έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζόμενων στους αγώνες που δίνουμε για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.

Στη βάση αυτή το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τα σωματεία δεν είναι δυνατό να εκβιάζονται και να επιχειρείται η τρομοκράτησή τους με την επίκληση νομικού – ποινικού χαρακτήρα πιέσεων προκειμένου να σταματήσουν να εκφράζουν ελεύθερα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ τους απέναντι στους συναδέλφους –εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα κάθε φορά που πέφτουν θύματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών και εκμετάλλευσης.