ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α’ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (29/11/17)

Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης καλεί η Γ.Σ. του συλλόγου ΠΕ Πειραιά «ΠΡΟΟΔΟΣ» εκφράζοντας παράλληλα τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των 23 αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Η βροχή, οι κλιματικές αλλαγές είναι φυσικό φαινόμενο, θεομηνία και καταστροφή είναι η έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που άφησαν χιλιάδες οικογένειες στο έλεος της κακοκαιρίας.

Η επίθεση στους ίδιους τους ανθρώπους που είναι τα θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και η προσπάθεια να τους καταστήσει συνυπεύθυνους στο πρόβλημα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο μετά από φυσικές καταστροφές, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών.

Η καταστροφή που συντελέστηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που δεν δίνουν προτεραιότητα στα βασικά έργα για την κάλυψη των αναγκών όπως τα αντιπλημμυρικά, αφού δεν είναι επιλέξιμα από τους προϋπολογισμούς και τα κυβερνητικά κονδύλια.

Απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης της αλληλεγγύης προς τους γονείς με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τα σχολεία του Πειραιά.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στην Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής για να δοθούν σε γονείς και μαθητές των πληγεισών περιοχών

Συγκεντρώνουμε:

ξηρά τροφή (συσκευασμένα τρόφιμα, γάλατα κλπ.),

κουβέρτες και ρούχα-παπούτσια,

είδη προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής,

εμφιαλωμένο νερό και παιδικές τροφές