ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/1/2022 στις 13:30

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε: Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Α΄ Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας καλούμε σε κινητοποίηση–παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Πειραιά  τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 13:30

Η εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας  για τις πρώτες μέρες ανοίγματος των σχολείων μόνο μαγική δεν είναι.  Ακόμα δεν έχει κλείσει η δεύτερη εβδομάδα λειτουργείας των σχολείων και περισσότεροι από 150 εκπαιδευτικοί στη Δ/νση Πειραιά νόσησαν ή ήταν στενές επαφές και έλειπαν από τα σχολεία τους. Τα δεκάδες έκτακτα κενά έρχονται να προστεθούν στα ήδη δεκάδες λειτουργικά κενάπου δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής. Διαλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων και η εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων, τα ολοήμερα υπολειτουργούν κλείνοντας τμήματα,  καταργούνται διδακτικές ώρες, εκπαιδευτικοί σε τμήματα ΖΕΠ ή παράλληλης στήριξης καλούνται να αναλάβουν τάξεις αφήνοντας τους μαθητές τους χωρίς στήριξη.

Η Κυβέρνηση και  το ΥΠΑΙΘ διαλύουν το δημόσιο σχολείο και ταυτόχρονα επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα, ενώ για άλλη μια φορά επιδιώκουν με αυταρχισμό, απειλές και «εντέλλεσθε», να επιβάλλουν  την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021. 

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε: Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Α΄ Πειραιά «Ρ. Φεραίος», Αργοσαρωνικού και Σαλαμίνας καλούμε σε κινητοποίηση–παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Πειραιά  τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 13:30

Απαιτούμε άμεσα:

 • Να αλλάξει άμεσα το πρωτόκολλο «ανοσίας της αγέλης» που ακολουθεί το Υπουργείο. Το τμήμα να κλείνει όταν έχει ένα κρούσμα και το σχολείο όταν παρατηρείται ταυτόχρονη συρροή κρουσμάτων και σε άλλα τμήματα. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέφουν στο σχολείο μόνο με αρνητικό μοριακό test που θα παρέχεται δωρεάν.
 • Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας και να εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη του ωρολόγιου προγράμματος των σχολείων.
 • Να παρέχονται δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η χρήση της μάσκας υψηλής προστασίας να ενταχθεί ως υποχρεωτική στο πρωτόκολλο.
 • Αραίωση των τμημάτων. Μέχρι 15 μαθητ(ρι)ες στο τμήμα – Εύρεση και διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.
 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα.

Ταυτόχρονα ο σύλλογός μας μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό κίνημα από την αρχή της πανδημίας διεκδικεί:

 • Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ για όλον τον πληθυσμό. Γενναία ενίσχυση των δημόσιων δομών και δημιουργία επαρκών σημείων για δωρεάν μοριακό τεστ.
 • Θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις, ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών δομών κ.ά.)
 • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.
 • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.
 • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.
 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή-μείωση της σχολικής ύλης.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.