ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 22/9, στις 19.30 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/82625231653?pwd=clB2b2tlUlFiZ1ExdGdLdm9jVFpmUT09

Συναδέλφισσες/φοι,

Από τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς καλούμαστε να βρεθούμε απέναντι στη νέα απόπειρα προώθησης της αξιολόγησης, του κατακερματισμού του εκπαιδευτικού σώματος σε μια διαβαθμισμένη πολύπλοκη ιεραρχία με αξιολογητές και αξιολογούμενους: μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές, εκπαιδευτικοί όμιλοι απλήρωτης εργασίας. Αλλά και την αντιπαιδαγωγική επιμήκυνση του σχολικού χρόνου σε εντελώς ακατάλληλους χώρους.

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και συνολικά της Κυβέρνησης δεν είναι η ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων, αλλά η διαμόρφωση ενός ενδοσχολικού δικτύου καθοδήγησης, ελέγχου και εποπτείας, ενός ιεραρχικού θεσμικού πλαισίου ατομικής αξιολόγησης. Η υποβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων μέσω της ενίσχυσης μονοπρόσωπων οργάνων, της εντατικοποίησης της γραφειοκρατίας, της εμπέδωσης κλίματος φόβου, της διαμόρφωσης μιας διοικητικής πυραμίδας πρόθυμων να υλοποιήσουν άκριτα εκπαιδευτικές πολιτικές που βρίσκονται έξω και μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Απέναντι στον αντιεκπαιδευτικό οδοστρωτήρα με την πολυσύνθετη αξιολογική ιεραρχία, τις κλίκες, τον ελεγκτικό μηχανισμό που θυμίζει στρατώνα, αντιπαραθέτουμε τη συλλογικότητα, τη συνεργατικότητα, την ισοτιμία, τη δημοκρατία στο Σύλλογο Διδασκόντων.

Κρατάμε στη συλλογική μας μνήμη τις παρακαταθήκες τις περσινής χρονιάς, που χωρίς ενδοιασμούς και με όλα τα μέσα (απεργία-αποχή, ενιαία κείμενα, συλλαλητήρια, πανό στα σχολεία κ.λπ. καταφέραμε συντριπτικό χτύπημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία -Αποχή που κήρυξε η ομοσπονδία ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η πρόοδος» καλεί:

  1. Τα μέλη του να δηλώσουν μαζικά την συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή υπογράφοντας τη σχετική δήλωση.
  2. Τους/τις Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενες σχολικών μονάδων να μην ορίσουν παιδαγωγικούς συμβούλους-μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.
  3. Τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι-μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές.
  4. Τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν καμία συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων σε ισότιμη και δημοκρατική βάση και με μοναδικό κριτήριο την πρόοδο των μαθητών τους.
  5. Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν σε καμία περίπτωση διδακτικό έργο εάν δεν προσμετράται στο διδακτικό τους ωράριο ή εάν παραβιάζει το εργασιακό τους ωράριο. Παροχή διδακτικού έργου δωρεάν ή με αντάλλαγμα «ευνοϊκή μεταχείριση» στην αξιολόγηση δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται σε αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο (π.χ. εκπαιδευτικοί όμιλοι).
  6. Όλους-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν απολύτως τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης.

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση την την Πέμπτη 22/9, στις 19.30 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/82625231653?pwd=clB2b2tlUlFiZ1ExdGdLdm9jVFpmUT09

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ: