ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

Προσυγκέντρωση στην πλατεία της Ομονοίας στις 11:00 π.μ. και πορεία στη βουλή. Συγκέντρωση 12:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022, μας καλούν να βγούμε  στο δρόμο και να διαδηλώσουμε μαζί τους,  οι εργάτες από τα Πετρέλαια της Καβάλας, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, οι λιμενεργάτες της Cosco. Τα σωματεία που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, συντονίζονται  και βγαίνουν μαζί στο δρόμο διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.

Τους ενώνει η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις απολύσεις, τον νόμο του Χατζηδάκη και την κυβέρνηση που χαρίζει τα πάντα στο κεφάλαιο εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων, που δεν δέχονται να δουλεύουν με εξοντωτικά 10ωρα και 12ωρα για ψίχουλα.

Σ’ αυτή τη διαδήλωση είναι η θέση κάθε εργαζόμενου και κάθε σωματείου, για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αλλά και για να απαιτήσουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κλιμακώσουν απεργιακά για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική της που στηρίζει τα κέρδη των εργοδοτών και θυσιάζει τις ζωές χιλιάδων εργατών.

Η COSCO  παραμένει ανένδοτη να παραχωρήσει συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις και εφαρμογή του νόμου για Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα στους λιμενεργάτες που πριν από λίγους μήνες θρήνησαν έναν ακόμη νεκρό συνάδελφό τους.

Στα Πετρέλαια Καβάλας οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας αρνούμενοι να απολυθούν για να φέρει η  ENERGEAN στη θέση τους εργολαβικούς  εργάτες, χωρίς δικαιώματα και με τους μισούς μισθούς.

Οι  εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απεργούν και διαδηλώνουν, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι μέχρι το τέλος Φλεβάρη θα απολυθούν όλοι για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημά της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρίας σε ιδιώτες, πετώντας ταυτόχρονα τους εργάτες έξω από τα σπίτια τους.

Εμείς οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί που συγκρουόμαστε καθημερινά με τις αντιεκπαιδευτικές – αντιλαϊκές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης οφείλουμε να ενωθούμε σ’ αυτή τη μάχη:

  • με τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των Πετρελαίων Καβάλας,
  • με τους εργάτες της Υγείας που εδώ και δυο χρόνια δίνουν την μάχη  με την πανδημία, για όλη την κοινωνία, ενώ εισπράττουν από την κυβέρνηση την απόλυση χιλιάδων υγειονομικών στις 31 Μάρτη, είτε με πρόσχημα τον εμβολιασμό, είτε για να φέρουν ξανά τους εργολάβους στα νοσοκομεία, πετώντας χιλιάδες Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου στην ανεργία,
  • με τους εργαζόμενους στην efood  και συνολικά στον Επισιτισμό –  Τουρισμό που διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια,
  • με τους εργάτες των Δήμων, για να μην απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχοι στις 31 Μάρτη.

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Η Αλληλεγγύη και ο Συντονισμός των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων είναι η δύναμη μας.

Όλοι/όλες το Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022, στις 11:00 π.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία στη Βουλή.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.