Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Ενημέρωση για την ολομέλεια προέδρων της 23ης Οκτωβρίου

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να εκφοβίζει όσους συναδέλφους διαφωνούν μαζί του και αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας που ψήφισε και προωθεί.

Αυτή τη φορά οι απειλές του εκφράζονται με ένα ανυπόγραφο και χωρίς νομική υπόσταση κείμενο που διακινείται σε εκπαιδευτικές και άλλες ιστοσελίδες. Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο βιάζεται να χαρακτηρίσει παράνομη την υιοθέτηση του ενιαίου κειμένου της Δ.Ο.Ε.. Θυμίζουμε βέβαια ότι δεν είναι δουλειά των υπουργείων να χαρακτηρίζουν ως νόμιμες ή παράνομες τις ενέργειες του οποιουδήποτε. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στα δικαστήρια και μόνο. Το υπουργείο οφείλει να περιοριστεί στις δικές του αρμοδιότητες. Η εκτόξευση ανυπόγραφων και καθ’ υπέρβαση απειλών, μόνο τα δικά του προβλήματα φανερώνει. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ατελέσφορη χρήση συνεχών απειλών: πειθαρχικά παραπτώματα, πειθαρχικά μέτρα, περικοπή ενός τουλάχιστον μισθού, δικαστική προσφυγή δεν έφτασαν στο υπουργείο για να κερδίσει την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του σωματείου, η ολομέλεια των προέδρων της Δ.Ο.Ε. ( 23/10) δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση. Από τους 133 συλλόγους μέλη της ΔΟΕ εκπροσωπήθηκαν οι 111 εκ των οποίων μονάχα οι 13 είχαν απόφαση με απαρτία. Οι 13 αυτοί σύλλογοι πρότειναν την επανα-προκήρυξη της απεργίας αποχής.  Στους υπόλοιπους 121 δεν υπήρξε απαρτία στις γενικές συνελεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα ο σύλλογος μας καλεί όλους τους συναδέλφους στα σχολεία να παραμείνουν ενωμένοι στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και να χρησιμοποιήσουν το όπλο του ενιαίου κειμένου, καθώς αυτό είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.

Ο σύλλογος μας καλεί επίσης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προκηρύξει ξανά απεργία αποχή από τα περί την αξιολόγηση καθήκοντα, καθώς έτσι θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της ενότητας στο εσωτερικό του κλάδου.

Επιπλέον, ο σύλλογος μας καλεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ενημερωτική καμπάνια που θα εξηγεί στην ελληνική κοινωνία γιατί πολεμάμε την αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τέλος, ο  σύλλογος θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό για κάθε γονέα και καλεί κάθε συνάδελφο να βοηθήσει στη διανομή του και θα διοργανώσει ενημερωτικές συναντήσεις συνεργαζόμενος με συλλόγους και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.