ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΗ/ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Ίδια με την περσινή η εγκύκλιος για την ατομική αξιολόγηση όπλο και ασπίδα μας και φέτος η απεργία-αποχή! Υπογράφουμε όλοι και όλες σε κάθε σχολική μονάδα!

Δε μας φοβίζουν και φέτος: καμία κύρωση και ποινή δεν υφίσταται για τη συμμετοχή στη νόμιμη απεργιακή μορφή του κλάδου!

Καλούμε νεοδιόριστες/στους, αναπληρώτριες/τες, Όλες και όλους τους συνάδελφους σε διαδικτυακή συνάντηση-ενημέρωση

Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84612282157?pwd=ZlU5dmlnUXVTSFVvVzg3RFBwODMwZz09

Παραθέτουμε συνοπτικά όλα τα βήματα αντίστασης στην ατομική αξιολόγηση:

  1. Σε κάθε σχολική μονάδα καλούνται να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση που έχει κηρυχθεί από το ΔΣ της ΔΟΕ, όσοι και όσες δεν έχουν ακόμα υπογράψει πέρυσι ή φέτος ή έχουν αλλάξει σχολική μονάδα. Να υπογραφεί από όλους τους/τις συναδέλφους της σχολικής μονάδας, από όποια θέση κι αν υπηρετούν σε αυτήν,  ανεξάρτητα αν έχουν κληθεί ή πρόκειται να κληθούν για αξιολόγηση σ’ αυτή τη φάση. Η συμμετοχή στην απεργία-αποχή μας καλύπτει να μην ενεργοποιήσουμε την πλατφόρμα και τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης, να μην πάρουμε μέρος σε κάθε είδους συνάντηση με τον σύμβουλο-αξιολογητή, να μη συνάψουμε “συμβόλαιο” μαζί του για διαδικασία ατομικής αξιολόγησης, να μην υποβάλουμε έκθεση αυτοαξιολόγησης, να μην προβούμε σε κανένα άλλο εξωδιδακτικό-έργο για την ατομική μας αξιολόγηση, εντός ή εκτός ωραρίου. Το έγγραφο της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή, αφού υπογραφεί, πρωτοκολλείται και παραμένει στο αρχείο κάθε σχολείου.
  2. Ήδη για όλο το Νοέμβριο, είναι κηρυγμένες από τη ΔΟΕ κυλιόμενες μονόωρες, δίωρες τρίωρες στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το διδακτικό ωράριο πρωϊνό και απογευματινό, ώστε, αν σύμβουλος-αξιολογητής προβεί σε επίσκεψη στην τάξη συναδέλφου/ισσας με σκοπό την αξιολόγηση, ο συνάδελφος να δηλώνει στάση εργασίας και να αποχωρεί από την αίθουσα διδασκαλίας την ώρα εκείνη. Στις στάσεις εργασίας μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι της σχολικής μονάδας που θα επιχειρηθεί αξιολόγηση, ο σύλλογος μας και κάθε συναδέλφισσα/φος δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο ή μόνη. Θα είμαστε ξανά παρόντες και παρούσες όλοι/ες απέναντι στους αξιολογητές-επιθεωρητές και τον επιθεωρητισμό!
  3. Η συμμετοχή κάθε συναδέλφου στην απεργία-αποχή και τις στάσεις εργασίας, δηλαδή σε νόμιμες μορφές αγώνα, είναι συνδικαλιστικά και νομικά καλυμμένη, δεν έχει διοικητικές συνέπειες, ποινές και κυρώσεις! η φετινή εγκύκλιος για την ατομική αξιολόγηση είναι ίδια με την περσινή και αναπαράγει για άλλη μια φορά τους ανυπόστατους εκφοβισμούς που η μάχη τριών χρόνων του κλάδου με όπλο την απεργία-αποχή έχει καταρρίψει. Κανείς και καμιά από τις/τους συναδέλφισσες/φους που με συντριπτική πλειοψηφία συμμετείχαν την περσινή χρονιά στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση δεν έχε καμιά διοικητική ή μισθολογική επίπτωση. Δεν μας φοβίζουν! Η μαζικότητα της συμμετοχής και η δυναμική του αγώνα θα κρίνει και πάλι τη νίκη.
  4. Ενημερώνουμε αμέσως τον σύλλογο για κάθε εξέλιξη που αφορά κλήση σε (κάθε είδους και μορφής) συνάντηση ή διοικητική εντολή για την ατομική αξιολόγηση ή επίσκεψη συμβούλου σε σχολική μονάδα. Η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε όταν κληθούμε σε συνάντηση από το σύμβουλο-επιθεωρητή είναι: “Συμμετέχω στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μου” και δεν πάμε σε καμιά συνάντηση. Όταν λάβουμε τέτοια  ειδοποίηση ενημερώνουμε αμέσως το σύλλογο στο mail: proodospeiraia@gmail.com ή τηλεφωνικά τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν την ευθύνη του σχολείου μας (εδώ).
  5. Οργανώνουμε σε συντονισμό με τους υπόλοιπους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Πειραιά συνάντηση με τους Σχολικούς Συμβούλους όπου θα τεθούν από την μεριά μας όλες οι αποφάσεις του κλάδου για την αποτροπή και ακύρωση της ατομικής αξιολόγησης. Ο χρόνος της συνάντησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
  6. Οργανώνουμε μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Πειραιά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί κινητοποίηση στην Διεύθυνση Π.Ε. με αίτημα την ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχουν συμπληρώσει διετή δόκιμη υπηρεσία και την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης τους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.