Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. – ΕΛΜΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση, Τρίτη 2 Απριλίου στις 19.00

Για την παιδαγωγική τεκμηρίωση και τη νομική στήριξη του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Στα πλαίσια των προτάσεων που κατατέθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ στις 24/3, Σύλλογοι Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 2/4 στις 19.00. Για την παιδαγωγική τεκμηρίωση και στήριξη του αγώνα μας και τη νομική στήριξη και απάντηση σε ερωτήματα συναδέλφων/ισσων, στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές:

–  οι πανεπιστημιακοί:

·     Γρόλλιος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ

·     Τσιάκαλος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικής του ΑΠΘ

–  οι νομικοί σύμβουλοι/εργατολόγοι των σωματείων μας

·     Βαγιωνάκη Μερόπη

·     Παλαιολόγος Παλαιολόγος

·      Παπαδάκης Κώστας

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Στο ερώτημα που έθεσαν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά την απόφασή τους να σταματήσουν τον αγώνα και να μην προκηρύξουν νέα απεργία αποχή, τον δρόμο της συνέχισης του αγώνα άνοιξαν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τις μαζικές συνελεύσεις έχουν κηρύξει την Α/Α από όλες τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Ήδη, κάτω από το βάρος των Γενικών Συνελεύσεων, η Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ αποφάσισε να προκηρύξη εκ νέου την Απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Το ίδιο έγινε στη Συνέλευση Προέδρων ΟΛΜΕ και την η Ολομέλεια της ΠΟΣΕΕΠΕΑ που αποφάσισαν την προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

«Ο αγώνας στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών! Ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, συνεχίζουμε με Απεργία-Αποχή!»

Η εκδήλωση θα προβληθεί live στο youtube στο κανάλι :

https://www.youtube.com/@syllogospefilis1007/streams