Σύσκεψη φορέων ενάντια στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και τη μετατροπή του πειραματικό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 10/3/2024 πραγματοποιήθηκε στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά σύσκεψη του Συλλόγου Π.Ε. Πειραιά «Η πρόοδος», της ΕΛΜΕ Πειραιά, και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του κέντρου του Πειραιά, με σκοπό την εκτίμηση των μέχρι σήμερα πρωτοβουλιών, αλλά και των επόμενων, ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση κατάργησης του 1ου Γυμνασίου Πειραιά ως σχολείου της γειτονιάς και η μετατροπή του σε Πειραματικό.

Με σκοπό την συνέχιση των πρωτοβουλιών, στην σύσκεψη προτάθηκαν:

-Η πραγματοποίηση μιας δράσης-κινητοποίησης στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Πειραιά, για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, καλώντας τα ΜΜΕ.

-Η αποστολή του κοινού υπομνήματος των 13 συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που δεν είναι σύμφωνοι με την ίδρυση του πειραματικού σχολείου, στους βουλευτές του Πειραιά!

-Παρέμβαση με πανό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου από τους γονείς της περιοχής και την ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Πειραιά “Η Πρόοδος”.

-Η ανάρτηση πανό έξω από κάθε σχολείο της περιοχής.

Οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν από το Δ.Σ. του συλλόγου μας την Τρίτη 12/3, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, και της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.