Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εκπαιδευτικούς: έπιασαν τόπο τα 600€!

Η κυβέρνηση έδειξε και πάλι το πραγματικό της πρόσωπο. Την Πέμπτη 15/12, στο αίτημα των εκπαιδευτικών να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό οικονομικών, απάντησε με τη βία και την καταστολή.  Η πορεία των εκπαιδευτικών χτυπήθηκε στο ύψος της Βουλής, με ιδιαίτερο μένος, από τα ΜΑΤ που ανεβοκατέβαζαν τα γκλομπ στα κεφάλια των διαδηλωτών και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν την πορεία. Έτσι αντιμετωπίστηκαν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του μαθητή μας στις Σέρρες, έτσι αντιμετωπίστηκε ο δίκαιος αγώνας μας για ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, της αύξησης των πενιχρών μισθών μας και του αγώνα ενάντια στη λιτότητα, της υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, της άμεσης ακώλυτης μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων και της μονιμοποίησης/διορισμού όλων των αναπληρωτών.

Για την αστυνομία 600 ευρώ – δεκάρα τσακιστή στον εκπαιδευτικό

Η βάρβαρη καταστολή της εκπαιδευτικής διαδήλωσης σημειώθηκε δυο ημέρες μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, δύο ημέρες μετά τη σκληρή καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας με βασικό όπλο τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η κίνηση του Πρωθυπουργού να εξαγγείλει την οικονομική ενίσχυση αστυνομικών και λιμενικών με 600 € την παραμονή του επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου αποτελεί μια πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Το καθεστώς Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα και το λαό στο ζόφο των υποκλοπών, των συνεχών αντιδημοκρατικών εκτροπών, της ανελευθερίας και καταστολής πριμοδοτώντας με 600€ το μακρύ χέρι επιβολής αυτής της πολιτικής. Το γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίστηκε την ημέρα που εξέπνευσε ο 16χρονος και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή και με την ψήφο σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης, είναι ολοφάνερο ότι έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τον εχθρό-λαό με καταστολή και αυταρχισμό.

Οι πολιτικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη είναι βαρύτατες. Οι «ήρωες» γιατροί και νοσηλευτές, αυτοί που τους χειροκροτούσαμε από τα μπαλκόνια, οι «ήρωες» εκπαιδευτικοί, όλοι οι κλάδοι που πρόσφεραν την κοινωνική τους αλληλεγγύη στα χρόνια της πανδημίας εισπράττουν σήμερα την αστυνομική καταστολή και τη σπίλωση των αγώνων τους, την ίδια στιγμή που το πανελλήνιο παρακολουθεί έκπληκτο τις βαλίτσες με τα χαρτονομίσματα της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, Εύας Καϊλή.

Ωστόσο, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε τα ΜΑΤ, ούτε η καταστολή, ούτε τα δακρυγόνα, ούτε τα γκλομπ της αστυνομίας, ούτε οι συλλήψεις, ούτε τα δικαστήρια που βγάζουν παράνομες τις απεργίες μας θα σταματήσουν τους αγώνες μας. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Το λαϊκό κίνημα αντιστέκεται και προχωράει μπροστά.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις αγωνιστικής συνέχειας, μέχρι τη δικαίωση των αγώνων μας και να καταδικάσουν την προνομιακή επιδοματική των 600 ευρώ στα σώματα ασφαλείας ως μήνυμα στήριξης της καταστολής και του αυταρχισμού.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.