Κατατέθηκε η έφεση της Δ.Ο.Ε. στις 25/2/2022 ορίστηκε η δικάσιμος
Δείτε την ενημερωτική ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. εδώ
Η ΔΟΕ κατέθεσε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή και η εκδίκαση του Εφετείου ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2022. Προφανώς αναμένουμε το ΥΠΑΙΘ μέσω του νομικού του τμήματος θα επιδιώξει να επισπεύσει την εκδίκαση της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, με βάση αυτές τις εξελίξεις, και με δεδομένο ότι η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι άμεσα εκτελεστή η απεργία αποχή είναι ακόμη σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί και το Εφετείο!
Την ίδια στιγμή, με ομόφωνη απόφασή της, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε επίσης απεργία-αποχή που καλύπτει και την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση!
Ακολουθούμε μαζικά, ενωτικά και αμετακίνητα τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου:
- Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση σε κάθε σχολική μονάδα. Δεν κάνουμε συνεδριάσεις για την αξιολόγηση, δεν αναρτούμε τίποτα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.
- Καλούμε όσους δεν έχουν υπογράψει τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή να σπεύσουν να το πράξουν και να συνταχθούν με την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.
- Συμμετέχουμε στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, 6μμ στα Προπύλαια.)
- Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.