ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ έχουν αποφασίσει:

33/34 ΔΗΜΟΤΙΚΑ (97%)

30/33 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ (91%)

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ δεν θα περάσει!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη «αξιολόγηση» καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή που εκδικάζεται αυθημερόν για να κηρύξει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από τον κλάδο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
 ΠΕΙΡΑΙΑΣΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙΣΥΝΟΛΟ
Δημοτικά σχολεία ανά περιοχή265334
Δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή.25*5333
Ποσοστά96,15%100%100%97%

* Με την εξαίρεση των Ράλλειων Πειραματικών που δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας και με ισχνή πλειοψηφία αποφάσισαν συμμετοχή στην αξιολόγηση, ΟΛΑ τα δημοτικά σχολεία του Συλλόγου μας συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
 ΠΕΙΡΑΙΑΣΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΚΕΡΑΤΣΙΝΙΣΥΝΟΛΟ
Νηπιαγωγεία ανά περιοχή255333
Νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή22**5330
Ποσοστά88%100%100%91%

** Με την εξαίρεση των 11ου και 52ου Νηπιαγωγείων Πειραιά που το μεν πρώτο κατά πλειοψηφία το δε δεύτερο ομόφωνα συμμετέχουν στην αξιολόγηση ΟΛΑ τα νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Επίσης το 27ο Νηπιαγωγείο Πειραιά ως την ώρα που γράφεται το ενημερωτικό σημείωμα δεν έχει ενημερώσει για την στάση που ακολούθησε. Παρακαλούμε την προϊσταμένη να ενημερώσει το σύλλογο.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους/τις εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου που ανήκουν στο Σύλλογό μας για την καθολική συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με βάση την επίδοση των μαθητών τους, τυποποιεί και ελέγχει τη διδασκαλία, προωθεί την καταθλιπτική παιδαγωγικής των test -εξετάσεων, ευνοεί την αυθαιρεσία των «στελεχών» έναντι των αξιολογούμενων, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και προετοιμάζει το έδαφος για διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΙΡΤΙΖΟΥΜΕ τους/τις νέους/νέες συναδέλφους/ισσες ανπληρωτές/τριες και νεοδιόριστους/στες που ξεπέρασαν τον φόβο και την τρομοκρατία που συστηματικά καλλιέργησε το ΥΠΑΙΘ και στην μεγάλη τους πλειοψηφία συντάχτηκαν με το μεγάλο ρεύμα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις απειλές, τα ψεύδη και την προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., που δείχνουν το φόβο της για την αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, μπροστά στην αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος σε όλη τη χώρα και τα συντριπτικά για την κυβερνητική πολιτική ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.