Το ΥΠΑΙΘ καλεί τις Διευθύνσεις Π. Ε. να κάνουν προτεραιοποίηση των κενών και να μην τα δώσουν όλα στους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν.

Καμία απόκρυψη κενών! Να δοθούν όλα τα κενά για την δήλωση τοποθέτησης των αναπληρωτ(ρι)ών! Άμεσα Β΄ φάση προσλήψεων, πριν τις 13/9.

Η οδηγία που δημοσιεύτηκε στο ΟΠΣΥΔ πριν λίγες ώρες, αφορά τον τρόπο δήλωσης των σχολείων από τους/τις αναπληρώτ(ρι)ες σήμερα Δευτέρα 30/8/21. Συγκεκριμένα, στη σελίδα 3 γράφει «[…] αναφέρεται πάντα το πλήθος των διαθέσιμων κενών για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τύπο πρόσληψης, που είναι ίσο με τον αριθμό των προσληφθέντων». Το υπουργείο καλεί δηλαδή τις διευθύνσεις να κάνουν προτεραιοποίηση των κενών. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Π. Ε. Πειραιά σε πολλές περιπτώσεις τα κενά είναι περισσότερα από τις προσλήψεις και η Διεύθυνση καλείται να διαλέξει ποια είναι πιο σοβαρά. Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα διαλέξει το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση, από τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν ποια πρέπει να καλυφθούν, αφήνοντας τα υπόλοιπα απ’ έξω! Αυτή η οδηγία θα σημάνει απροκάλυπτη απόκρυψη κενών από το ΥΠΑΙΘ και τις Διευθύνσεις Π. Ε., προτεραιότητα σε κάποια σχολεία έναντι άλλων, βόλεμα ημέτερων και ρουσφέτια.

Το ΥΠΑΙΘ παρανομεί και καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Το ΥΠΑΙΘ με την οδηγία του αυτή βρίσκεται απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, και ενώ πανηγυρίζει  για τους εκπαιδευτικούς που θα είναι έγκαιρα στη θέση τους, αφήνει ακόμα και μετά από την Α’ φάση προσλήψεων σοβαρά κενά και μάλιστα παίρνει και το ψαλίδι και ψαλιδίζει τους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματά τους!

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να πάρει πίσω την οδηγία και να δημοσιοποιήσει στον opsyd όλα τα κενά! Καλούμε την Διεύθυνση Π. Ε. Πειραιά να μην κάνει καμία προτεραιοποίηση κενών σε κανένα κλάδο εκπαιδευτικών.

  • Απαιτούμε να δημοσιοποιηθούν στον opsyd ΟΛΑ τα κενά για όλες τις ειδικότητες! Καμία απόκρυψη, καμία προτεραιοποίηση κενών!
  • Άμεση Β΄ φάση προσλήψεων για κάλυψη ΟΛΩΝ των υπόλοιπων κενών όλων των ειδικοτήτων!
  • Ανάρτηση όλων των κενών ώστε να αντιστοιχεί ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί! Κανένα μοίρασμα ωρών παράλληλης στήριξης.
  • Δημοσιοποίηση πίνακα κενών που να αποτυπώνει τον πραγματικό αριθμό μαθητών που χρήζουν πλήρη παράλληλη στήριξη ανά σχολείο.
  • Κανένα σχολείο και κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην αναλάβει την ευθύνη μοιράσματος της παράλληλης στήριξης. Το μορφωτικό δικαίωμα είναι καθολικό, δεν κομματιάζεται!
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στην ελαστική εργασία.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.