Το ΥΠΑΙΘ καλεί σε συμπλήρωση ερωτηματολογίων ιδιωτικής εταιρίας! Αγνοήστε το!

Με την εγκύκλιο 58552 – 27-06-2023 το ΥΠΑΙΘ καλεί τους εκπαιδευτικούς, εν μέσω θερινών διακοπών να συντάξουν ερωτηματολόγια αξιολόγησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν τις σχολικές μονάδες υποβοηθώντας το έργο της ιδιωτικής εταιρείας: «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΣΗΣ – Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Οργάνωσης Πληροφορικής Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης»», η οποία έχει αναλάβει την διενέργεια αξιολόγησης των δράσεων των Επενδυτικών  Προτεραιοτήτων: α) Νέο Σχολείο (ΕΠ 10.1), β) Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης (ΕΠ 10.3), γ) Προγράμματα Μαθητείας (ΕΠ 10.4) για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 Ξεκαθαρίζουμε στις συναδέλφισσες/ους ότι αυτό το ερωτηματολόγιο ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό και δεν προκύπτει από πουθενά η ανάγκη συμπλήρωσής του.

To θράσος του ΥΠΑΙΘ δεν έχει όριο καθώς, πέρα από το γεγονός ότι τα σχολεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί σε  άδεια, στέλνει οδηγίες και καλεί εκπαιδευτικούς τους οποίους απέλυσε πριν δυο εβδομάδες να διευκολύνουν το έργο μια ιδιωτικής εταιρίας. Το 1/5 των εκπαιδευτικών, οι αναπληρωτ(ρι)ες είναι απολυμένοι/ες από 21/6 και δεν έχουν απολύτως καμία υποχρέωση να συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο του ΥΠΑΙΘ!

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή του ΥΠΑΙΘ και όπως έχουμε τονίσει με ανακοίνωση μας (22/5/2023) για ανάλογη περίπτωση το καλούμε να αναθεωρήσει το καθεστώς αποτίμησης των σχετικών προγραμμάτων  και να αναθέτει την διεξαγωγή των όποιων ερευνών στα δημόσια ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο έγγραφο και την ΔΟΕ να βγάλει αντίστοιχη ανακοίνωση.

Τέλος καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να αγνοήσουν πλήρως το συγκεκριμένο έγγραφο και να μην συμπληρώσουν κανενός είδους ερωτηματολόγιο.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.