ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ»

Ό,τι και να κάνουν οι εκλογές έχουν ήδη ακυρωθεί στη πράξη από τους εκπαιδευτικούς.

Σε κράτος  πανικού,  αντιμέτωπο με τη σύσσωμη και μαχητική αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος,  το υπουργείο Παιδείας επιστρατεύει την τρομοκρατία των εγκυκλίων και των «εντέλλεσθε» με πρωτεργάτη και ενορχηστρωτή τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, Αναστασία Γκίκα.

Αφού με τρόμο διαπίστωσαν ότι σε έντεκα Δ/νσεις Π.Ε. Εκπαίδευσης-μεταξύ των οποίων και η Δ/νση Πειραιά- κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος δεν είχαν δημιουργηθεί οι ηλεκτρονικές «κάλπες» για τη διεξαγωγή των ψευτοεκλογών για τα τοπικά Π.Υ.Σ.Π.Ε, μέσα στη νύχτα απέστειλαν εντολή προς τους αντίστοιχους Δ/ντές Εκπαίδευσης, ώστε να τις δημιουργήσουν άμεσα.

Λίγες ώρες νωρίτερα με άλλο “εντέλλεσθε”, κάτω από το βάρος των παραιτήσεων μελών των εφορευτικών επιτροπών, επέβαλαν τη συμμετοχή σ’ αυτές ως υπηρεσιακή υποχρέωση.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του υπουργείου δεν έχει τέλος. Διολισθαίνουν αργά και σταθερά σε αυταρχικές πρακτικές. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς για να βιάσουν και να παραχαράξουν τη βούλησή τους.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ. ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΙΚΗ «ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΤΟΥΣ.

Η 7η Νοεμβρίου θα καταγραφεί στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος ως το Βατερλό της υπουργού παιδείας που επέλεξε για προμετωπίδα της πολιτικής της τον αυταρχισμό και την παραχάραξη της δημοκρατίας.

  • Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας που ορίστηκαν από την Δ/νση Π.Ε. Πειραιά μέλη εφορευτικών επιτροπών ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ άμεσα και τους παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία, για να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στα σχέδια που μας θέλουν φιμωμένους, υποταγμένους και άβουλους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.