ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Την Παρασκευή 11/9, αργά το μεσημέρι, μετά τη λήξη του εργασιακού ωραρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ7/ 119778/Δ1 ) σύμφωνα με την οποία «…την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού.

Μόλις δυο μέρες πριν, στις 9/9 είχε αποσταλεί στα σχολεία η εγκύκλιος με θέμα «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021» (Φ7/118240?Δ1) σε κανένα σημείο της οποίας δεν αναφέρεται ώρα προσέλευσης των μαθητών στο Δημοτικό. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα Νηπιαγωγεία.

Στο μεταξύ οι Σύλλογοι Διδασκόντων προγραμμάτισαν την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου, δηλαδή την πραγματοποίηση του αγιασμού και τη διανομή των βιβλίων όπως έκαναν κάθε χρόνο. Ενημέρωσαν τους γονείς για την ώρα προσέλευσης των μαθητών, οι οποίοι με τη σειρά τους προγραμμάτισαν την ώρα προσέλευσης στο Σχολείο.

Είναι φανερό ότι το η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να δείξει ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Την ίδια στιγμή από τη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά έχουν ζητηθεί 550 αναπληρωτές για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Οι προσλήψεις αυτές- και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών- αναμένονται τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Την ίδια στιγμή επίσης οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να παρακολουθούν το e-mail του σχολείου γιατί κάποια στιγμή θα κληθούν να μεταβούν σε κάποιο σχολείο (;) για να παραλάβουν υγειονομικό υλικό (μάσκες; απολυμαντικά;).

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων, τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων να υλοποιήσουν τον προγραμματισμό που έχουν κάνει και να μην αναστατώσουν τους μαθητές και τους γονείς τους. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε τη σοβαρότητα του Δημόσιου Σχολείου απέναντι στην επιχείρηση απαξίωσης του από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.