Υπογράφουμε όλοι/όλες τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε ο σύλλογός μας

Η Απεργία-Αποχή ενεργοποιείται από την Δευτέρα 1 Απριλίου υπογράφουμε και πρωτοκολλούμε άμεσα την δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης

Απαιτούμε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν Απεργία-Αποχή

Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου μετά από τρία χρόνια επιτυχημένων αγώνων και ηρωικής αντίστασης του κλάδου να μας φοβίσει και να μας υποχρεώσει να σκύψουμε το κεφάλι. Επιδίδεται σε εκβιασμούς, συκοφαντίες, απειλές, διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ενημερώνουμε για τα εξής:

Με την εγκύκλιο 28857/Ε3/20-3-2024 ενεργοποιεί το πεδίο Β της αξιολόγησης για το σύνολο των εκπαιδευτικών και μάλιστα με προθεσμίες από 27/3 έως 2/4! Πεδίο από το οποίο μόνο η κηρυγμένη απεργία-αποχή μπορεί να μας διαφυλάξει.

Με την εγκύκλιο 29287/Ε3/20-3-2024 ο Γ.Γ. του Υπουργείου, για πολλοστή φορά, αναλαμβάνει αρμοδιότητες δικαστή, εκτοξεύοντας απειλές κατά των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων, με σαφή επιδίωξη την παραπλάνηση και την τρομοκράτηση. Δεν αποτελεί όμως δική του ευθύνη να ερμηνεύει το εργατικό δίκαιο, να προκαταλαμβάνει όλες τις μελλοντικές απεργίες όλων των σωματείων (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-πρωτοβάθμια σωματεία) όποια αιτήματα και αν διεκδικούν! Ο ισχυρισμός του ότι επειδή βγήκαν παράνομες οι προηγούμενες κηρύξεις απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ, επομένως θα είναι παράνομες όλες οι επόμενες και αυτομάτως πηγαίνουμε στις κυρώσεις του άρθρου 56, δεν αποτελεί απλώς νομικό ακροβατισμό αλλά σαφή επιδίωξη τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών ολοκληρωτικής κοπής. Ακριβώς επειδή αυτό το έγγραφο δεν έχει καμία νομική αξία ξεκίνησε ήδη πηγαίνοντας την ΕΛΜΕ Χανίων στα δικαστήρια για την απεργία-αποχή που αποφάσισε!

Δεν υποχωρούμε! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Είμαστε υπερήφανες/οι για τους/τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν τις τάξεις των Γενικών Συνελεύσεων. Πρόκειται για τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων 18 χρόνων, για ένα μαζικό ρεύμα αντίστασης που κρατά ζωντανή την ελπίδα της νίκης. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη! Δεν τσιμπάμε στις απειλές!

Ο Σύλλογος μας, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης στις 26/3/2024 προκήρυξε  απεργία αποχή σε συντονισμό με περισσότερους από 30 μέχρι στιγμής συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ. Το εξώδικο παραδόθηκε την Τετάρτη 27/3 και η απεργία-αποχή θα κηρυχθεί σε τέσσερις ημέρες (Δευτέρα 1/4/2024).

Συνεχίζουμε να καλύπτουμε τους/τις συναδέλφους για το επόμενο διάστημα και επιμένουμε και απαιτούμε από τη ΔΟΕ έμπρακτα να προκηρύξει και πάλι Α/Α.

Υπογράφουμε όλοι/όλες (νεοδιόριστοι/ες-μόνιμοι/ες-αναπληρωτές/τριες) τη δήλωση Α/Α του συλλόγου και πρωτοκολλούμε στο σχολείο από την Δευτέρα 1/4.

Σε περίπτωση νέου μηνύματος από αξιολογητή/τρια (σύμβουλο ή διευθυντή/ριας/προϊσταμένης) για σύναψη «συμβολαίου αξιολόγησης» ενημερώνουμε το Δ.Σ. και απαντάμε για τη συμμετοχή μας στην ΑΑ με το νέο αριθμό πρωτοκόλλου.

Οι στάσεις εργασίας της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά μια και δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ.

Επίσης, η ΓΣ αποφάσισε την κήρυξη μονόωρων-δίωρων-τρίωρων στάσεων εργασίας, στο εργασιακό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, σε καθημερινή βάση, για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους). Οι στάσεις αυτές κηρύσσονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανά εβδομάδα, με ισχύ πέντε ημερών και χρηματοδοτούνται από το Σύλλογο πάντα σε συνεννόηση με το ΔΣ. Ισχύουν από την επόμενη Δευτέρα 1/4/2024.

Μπλοκάρουμε τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία μας! 

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για διάλυση του δημόσιου σχολείου!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Κατεβάστε τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή