Ψήφισμα: Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών μας.

 Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση (Αρ. Πρωτ:53 9/04/2023) του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» που μας κοινοποιήθηκε:

«Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, […] παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες μας εκπαιδευτικούς […] επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου που σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής».

Επισημαίνουμε ότι […] οι σχολικές μονάδες στις οποίες οι συνάδελφισσές μας υπηρετούν παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Οι συνάδελφισσές μας είχαν ενημερώσει για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους.» …

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» έχει με σχετικές αποφάσεις του διακηρύξει:

  1. Η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε ότι στο διάστημα της πανδημίας στάθηκε δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους και αξιοποίησε κάθε πρόσφορο μέσο για να διατηρηθεί η επαφή με τη σχολική ζωή, παρόλο που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δε δημιούργησε καμία προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση ήταν μία διαδικασία που επιλέχτηκε εξαιτίας της μακροχρόνιας αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Δεν ήταν ούτε είναι ούτε θα πρέπει να είναι μία μορφή που θα επιλέγεται σε έκτακτες συνθήκες.
  2. Στην περίπτωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θεωρούμε αδιανόητο να επιβάλλεται η τηλεκπαίδευση, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του σχολείου τους και άρα θα πρέπει να μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ισχύουν για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και πρωτίστως ενδιαφέρει η ασφάλειά τους.
  3. Κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει από το σπίτι του τηλεκπαίδευση, εφόσον το σχολείο είναι κλειστό. Τα σπίτια των εκπαιδευτικών δεν είναι χώρος εργασίας ούτε οφείλουν να διαθέτουν ανά πάσα στιγμή τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα.
  4. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να μεταβούν στο σχολείο τους με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, εφόσον αυτό είναι κλειστό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλλει ως απαράδεκτη και πρωτοφανή την ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας να παραπέμψει τις συναδέλφισσες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, δηλώνει την συμπαράστασή του στις συναδέλφισσες και στον οικείο σύλλογο και απαιτεί την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων. Ταυτόχρονα Καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ να καταγγείλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, να απαιτήσουν την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής  τους  με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.