Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στη Wolt

“Ο σύλλογός μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του  αγώνα των διανομέων της WOLT όπου συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα , τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο , από νύχτα σε νύχτα , οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές  των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους, επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, η δουλειά με το κομμάτι,δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα  και την ίδια τη ζωή των διανομέων, έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τη  ταφόπλακα να μπαίνει από το Νόμο Χατζηδάκη.

Οι διανομείς στη πραγματικότητα είναι εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είναι συνεργάτες, με κανένα επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, αναγκασμένοι να μένουν 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουν το «ψωμί» της οικογένειας τους. Πολλοί από αυτούς είναι μετανάστες που αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης, την αδήλωτη εργασία το ρατσισμό των αφεντικών.

Έχουν όμως αποδείξει, ότι με τον οργανωμένο, μαζικό, ενωτικό τους αγώνα, με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ως όπλο τους, πως μπορούν να κερδίσουν και να κατοχυρώσουν τα δίκαια αιτήματα τος, όπως έγινε και με το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood.  

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Έλληνες και μετανάστες διανομείς, ενωμένοι και οργανωμένα θα συνεχίσουν με τη στήριξη όλων μέχρι το τέλος.

Καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου, όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αγώνα με όσα μέσα διαθέτουν.

Στηρίζουμε τις καθορισμένες κινητοποιήσεις τους:

Σάββατο και Κυριακή 16:00 μμ συγκέντρωση στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Δευτέρα 14:00μμ στα γραφεία της WOLT (Μιχαλακοπούλου 80).

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.