Ψήφισμα συμπαράστασης στους υγειονομικούς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο της ιατρικής επιστήμης, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε παγκόσμια και καθολικά, έτσι ώστε να ανακοπεί η επέλαση του ιού. Αυτή, άλλωστε, είναι και τη γενική θέση του Συλλόγου μας.  Είναι  μια δυνατότητα, μια ευκαιρία και ένα δικαίωμα των πολιτών και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά και πολύ περισσότερο τιμωρητικά – όπως το χρησιμοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, ενάντια στις συστάσεις και προτροπές και του  ίδιου  του  Παγκόσμιου  Οργανισμού  Υγείας.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» αντιτίθεται στα μέτρα εργασιακής εξόντωσης, αναστολής συμβάσεων και απολύσεων που από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 εφαρμόζει η κυβέρνηση στον χώρο των υγειονομικών με καταστροφικά αποτελέσματα  τόσο στη λειτουργία  της δημόσιας υγείας όσο και στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων.  Η κυβέρνηση με τη μέθοδο της εργασιακής εξόντωσης των υγειονομικών,  όχι μόνο δεν προωθεί τον εμβολιασμό, αλλά αντίθετα τον υπονομεύει διχάζοντας την κοινωνία ενώ ταυτόχρονα προωθεί την παράδοση του συστήματος δημόσιας υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.  
  • Πρόγραμμα μαζικών δημόσιων δωρεάν εμβολιασμών, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.