Ψήφισμα της Ολομέλειας προέδρων της Δ.Ο.Ε.

Σήμερα, Δευτέρα 11 – 12 – 2023, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια προέδρων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) της Δ.Ο.Ε. Οι παρόντες πρόεδροι δηλώνουν, ομόφωνα,  προς όλο τον κλάδο τα παρακάτω:

  1. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και ενωτικά τον αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση μαθητών σχολείων και εκπαιδευτικών με βάση την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της 92ης  Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
  2. Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες και ανυπόστατες παρεμβάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και του Γ.Γ. του, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αποδεχτούν τα αντιεκπαιδευτικά κυβερνητικά σχέδια.
  3. Καλούμε όλες/ους τους/τις συναδέλφους/ισσες να μείνουν συσπειρωμένοι στους Σ.Ε.Π.Ε., να κρατήσουν ενιαία -συλλογική στάση στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στην εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση και ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.
  4. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, για σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών είναι ο οδηγός μας.

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Όλες/οι συσπειρωνόμαστε στους Σ.Ε.Π.Ε.  μας και στην Ομοσπονδία!

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

Οι παρόντες πρόεδροι Σ.Ε.Π.Ε. στην Ολομέλεια προέδρων της Δ.Ο.Ε.

Αθήνα, 11 -12- 2023