ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κηρύσουμε 3ωρη στάση εργασίας 8.15 έως 10.45. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Αποφασιστικά δίνουμε το παρόν στη δίκη!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στους πέντε συναδέλφους αναπληρωτές που το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020. Οι συνάδελφοί μας κατηγορούνται από μητέρα μαθητή του Ειδικού Σχολείου ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά που διεξήγαγε Ένορκο Διοικητική Εξέταση χωρίς να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς για την κατηγορία σωματικής ή λεκτικής ή βίας.

Καταγγέλλουμε την πρακτική να καταγράφεται παρανόμως η εκπαιδευτική διαδικασία την ώρα που εξελίσσεται και να διαπομπεύονται έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιάζεται με αυτό τον τρόπο η επαγγελματική ιδιότητα των εκπαιδευτικών και προπάντων η προσωπική ζωή και ασφάλεια όλων των μαθητών.

Καλούμε τους Γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να μη νομιμοποιήσουν τέτοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς με ψηφίσματα, αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στη δίκη. Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους (συνδικαλιστικό, νομικό).

Ο Σύλλογός μας τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8.15 έως 10.45 στο πρωινό πρόγραμμα και ζητά από τη ΔΟΕ να κηρύξει στάση εργασίας από τις 10.45 έως 13.15 του πρωινού προγράμματος και 13.15 έως 16.00 στο απογευματινό για να διευκολυνθούν τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη δίκη.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.