ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε τη διωκόμενη συναδέλφισσα Είμαστε όλοι και όλες  στο πλευρό της

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα νηπιαγωγό Κυριακή Μπουρμπούλη στην οποία ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας επέβαλε με απόφασή του ποινή ανάκλησης χορήγησης μισθολογικού κλιμακίου και αναδρομική επιστροφή των σχετικών αποδοχών που της είχαν καταβληθεί.  Συγχρόνως η εφαρμογή της απόφασής του σημαίνει τη μισθολογική καθήλωσή της επ’ αόριστον.

Η συναδέλφισσα συμμετείχε ως προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ψυχικού στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Ο Περικλής» από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, δεν ανάρτησε αρχικά τίποτα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και στη συνέχεια ανάρτησε το κείμενο ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ των συλλόγων όπως κάνουν τα 3 τελευταία έτη δ/ντες, προϊστάμενες και συντονιστές ομάδων δράσης! 

Η ενέργεια αυτή του ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αποτελεί μοναδική περίπτωση αυθαίρετης και παράνομης επιβολής ποινής σε μια από τους 114 διωκόμενους/νες εκπαιδευτικούς ακολούθως του εγγράφου του πρώην ΓΓ Κόπτση για επιβολή της ποινής «Αναστολή εξέλιξης στελέχους …» που συμμετείχε και συμμετέχει στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Περικλής»  από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας,  με ετεροχρονισμένη μάλιστα εφαρμογή και επ΄ αόριστον παρότι η συναδέλφισσα έχει παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης και δεν ασκεί πλέον καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η νέα αυτή προκλητική επίθεση της Διοίκησης αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και παράνομης ενέργειας του ΔΙΠΕ Β΄Αθήνας.

Η συναδέλφισσά μας θα δικαιωθεί.

Δεν υποχωρούμε! Δεν υποτασσόμαστε!

Η ποινικοποίηση της απεργίας και των αγώνων ΔΕΝ θα περάσει!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.