ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ (16/2/19)

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» στηρίζει το αίτημα των περίπου 2.000 απορριφθέντων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, υποψηφίων του ΑΣΕΠ, να συμπεριληφθούν στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019.

Σημειώνουμε πως οι συνάδελφοι αυτοί κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά και να μην προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο) που ο Σύλλογός μας ζητά την άμεση κατάργησή του και την αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο χρόνο λήψης του πτυχίου και στην προϋπηρεσία.

Παρόλα αυτά στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ο αποκλεισμός από τους πίνακες και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία, για το ευτελές ποσό των τριών ευρώ, εξουθενώνει χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες και έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματά τους.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ, –αίροντας τον κίνδυνο αποκλεισμού τους από την εργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.