Όλες/Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 11/4/2024 στην Δ/νση Π.Ε. Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε, Πειραιά στην Δ/νση Π.Ε. (Καραολή και Δημητρίου 50) ενάντια στον αυταρχισμό και τις διώξεις που επιχειρεί να επιβάλει το ΥΠΑΙΘΑ.

Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολεία μας και τις/τους συναδέλφισσες/φους μας! Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ διότι με αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αμφισβητεί το κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα Διευθυντών/-ντριών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων που υπερασπίζονται το Δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών  τους  συμμετέχοντας σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης!

Το ΥΠΑΙΘΑ, με την πρόσφατη εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού με θέμα: «Αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση», στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση-ρόλο ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο και την παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους/στις μαθητ(ρι)ες, τους/τις συναδέλφους/ισσες και τις συλλογικές αποφάσεις!

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, θα εισπράξουν οργή μας!

  • Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Συμβούλια Επιλογής & Υπηρεσιακά  Συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ και να εκδώσουν πράξεις αντικατάστασης ότι οι συνάδελφοι/ισσες είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι το παραβλέψουν και υπογράψουν αυτές τις πράξεις έχουν προσωπική και νομική ευθύνη και θα αντιμετωπιστούν με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.   
  • Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους! 
  • Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και προς όλη την διοικητική πυραμίδα (από το ΥΠΑΙΘΑ ως τα Υπηρεσιακά Συμβούλια) ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/φους!
  • Κανένας/καμιά να μη δεχτεί να αντικαταστήσει συνάδελφους/ισσες διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες που στοχοποιούνται.
  • Με βάση την απόφαση της Γ.Σ. της 26/3/2024 το Δ.Σ. του Συλλόγου δεσμεύεται για τη συνδικαλιστική, νομική και οικονομική κάλυψη των συναδέλφων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.