47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πρέπει να πραγματοποιηθεί!

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο ανάλγητη κυβερνητική πολιτική. Το δημόσιο σύστημα υγείας εγκαταλείφθηκε ανοχύρωτο, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού. Τώρα καλείται ο λαός να πληρώσει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Με την ίδια τη ζωή του. Οι γιατροί που δίνουν ηρωική μάχη μέρα και νύχτα στα νοσοκομεία σέρνονται στα εισαγγελικά γραφεία γιατί τόλμησαν να καλέσουν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αποκαλούνται «ψεύτες» από την κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια όταν τολμούν να καταγγείλουν την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων.

Το δεύτερο lockdown θα έχει σαφές ταξικό πρόσημο. Η οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει θα επιχειρηθεί και πάλι να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων, με αθρόες απολύσεις, απογείωση της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας, των περικοπών.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση προωθεί μια βαθιά, ριζική πολιτειακή μεταβολή, από την αστική δημοκρατία σε μια αυταρχική κοινοβουλευτική δεσποτεία, όπου το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να διεκδικεί θα απαγορεύεται.

Γι΄ αυτό η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου έχει τεράστια πολιτική σημασία. Ή θα υποταχτούμε στην φασιστικής έμπνευσης απαγόρευση του Χρυσοχοίδη και της κυβέρνησης ή θα κατέβουμε μαζικά και οργανωμένα στην πορεία, δίνοντας το μήνυμα ότι ο λαός αγωνίζεται για τα δικαιώματά του:

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καταγγέλλουμε τις αθρόες συλλήψεις φοιτητών και νεολαίων στο Πολυτεχνείο, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου καθώς και στον ευρύτερο χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε στις 12/11 στη Βουλή ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού. Στο μετρό δεν κολλάει, αλλά στην πορεία του Πολυτεχνείου κολλάει! Στην τάξη με 25 μαθητές δεν κολλάει αλλά στην πορεία του Πολυτεχνείου κολλάει! Στα πλοία με πληρότητα 100% και βάλε δεν κολλούσε αλλά στην πορεία του Πολυτεχνείου κολλάει! Στα προαύλια των εκκλησιών όπου συνωστίζονταν οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν κολλάει αλλά στην πορεία του Πολυτεχνείου κολλάει!

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε: αυτό που διακυβεύεται την Τρίτη, δεν είναι μόνο η πορεία του Πολυτεχνείου αλλά το δικαίωμα στη διαδήλωση, στην αντίσταση, στους κοινωνικούς αγώνες. Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Θέλει να μας βάλει στο γύψο. Για να περάσει τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Για να συνεχίσει την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Το ΦΕΚ που εκδόθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, υπογράφεται από τον αρχηγό της αστυνομίας (ούτε καν από τον αρμόδιο υπουργό), απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις και ανακαλεί στη μνήμη, με την γλώσσα και το αυταρχισμό του, τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας του τόπου.

Ή θα σιωπήσουμε και θα υποταχτούμε στη μοίρα μας ή θα ορθώσουμε νέο πύργο ατίθασο απέναντί τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ